Amrabat: ''Ik moet wachten op een nieuwe kans''

vrijdag 20 april 2018 05:02 51.735 keer bekeken 98 reacties Pro Shots

Sofyan Amrabat behoort niet tot de beoogde basiself van Giovanni van Bronckhorst voor de bekerfinale tegen AZ van aanstaande zondag. De middenvelder liet echter wel een prima indruk achter in de uitwedstrijd tegen Willem II. Niet alleen scoorde Amrabat een fraai doelpunt (hij scoorde de 1-2 in de met 1-5 gewonnen wedstrijd), maar samen met Tonny Vilhena en Renato Tapia heerste hij ook op het midddenveld.

Amrabat oogde opvallend fit voor een speler die zo weinig aan wedstrijden spelen toekomt. "De laatste wedstrijd die ik in de basis mocht beginnen was PSV-thuis voor de competitie."

Het tweede elftal van Feyenoord speelt nauwelijks wedstrijden. "Het is moeilijk om met dergelijke potjes echt wedstrijdfit te blijven. Daarom heb ik heel veel extra trainingen afgewerkt. Met de fysieke trainer Arno Philips. Dat waren serieuze inspanningen", zo vertelt de middenvelder aan het Algemeen Dagblad. "Ik voelde me tegen Willem II dan ook fit. Na de winterstop is het moeilijk voor mij. We spelen minder wedstrijden en de trainer is meer gaan toewerken naar een vast elftal. Ik moet wachten op een nieuwe kans."

De middenvelder hoopt uiteraard minuten te maken in de bekerfinale, maar ook de laatste twee competitiewedstrijden zijn voor Amrabat nog belangrijk. Hij wil zich in de kijker blijven spelen van de bondscoach van Marokko. "Ik ben nu nog bezig met Feyenoord, laat dat duidelijk zijn. Maar het WK spelen zou geweldig zijn. Natuurlijk baal ik van het feit dat ik weinig speelde, maar bondscoach Hervé Renard heeft mij de laatste interlands toch opgeroepen."


Gerelateerd nieuws
98 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72581 leden - Op dit moment zijn 590 mensen actief, waarvan 158 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved