'Bekerfinalisten hebben geen zicht op Europese instroming'

'Bekerfinalisten hebben geen zicht op Europese instroming'

AZ of Feyenoord moet mogelijk lang wachten op duidelijkheid rondom de Europa League. Het hangt van de winnaar van de huidige Europa League af waar de winnaar van de KNVB-beker terechtkomt. Meteen in de groepsfase, die pas in september start, of in de voorronde, die in augustus al start.

De crux zit hem in de prestaties van Arsenal en Olympique Marseille, die allebei kans maken om de Europa League te winnen. De winnaar van de Europa League heeft recht op een plek in de Champions League. Omdat Arsenal in de Premier League op dit moment een Europa League-ticket lijkt te grijpen, komt dat ticket bij deelname van Arsenal aan de Champions League beschikbaar voor het eerstvolgende land in de UEFA-landenranking waar de bekerwinnaar (nog) niet rechtstreeks in de groepsfase zit.

Dat land blijkt Nederland te zijn. Ook met Olympique Marseille als winnaar van de Europa League bestaat die kans. Wint Atletico Madrid of FC Salzburg de Europa League, dan komt de extra plek niet vrij. De bekerwinnaar stroomt dan in de derde voorronde (augustus) van de Europa League in. De verliezer stroomt in de tweede voorronde (eind juli) in.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties