MATCHDAY! Feyenoord - FC Utrecht

MATCHDAY! Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord kan de vierde plaats in de Eredivisie zondagmiddag zo goed als zeker veiligstellen tegen FC Utrecht. De nummer vijf van de competitie komt op bezoek in De Kuip (aanvang 14:30 uur).

Beide ploegen ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Eerder deze jaargang eindigde het inhaalduel in Stadion Galgenwaard – de confrontatie in Utrecht werd op 10 december 2017 nog afgelast wegens hevige sneeuwval – in een 1-1 gelijkspel. Sam Larsson nam het doelpunt van Feyenoord op 24 januari dit jaar voor zijn rekening.

Teamnieuws
Feyenoord moet het aanstaande zondag tegen FC Utrecht doen zonder Steven Berghuis en Jeremiah St. Juste. De aanvaller is geschorst nadat hij vorige week tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. St. Juste werkte afgelopen week in Marbella aan het herstel van zijn schouderblessure, maar is nog niet inzetbaar.

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk moet het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. Hij is na zijn vijfde gele kaart geschorst. Achter de namen van Urby Emanuelson, Sean Klaiber en Rico Strieder staat nog een vraagteken. Yassin Ayoub, die vanaf komend seizoen voor Feyenoord speelt, keert na een knieblessure terug in de wedstrijdselectie.

Visie van de trainers
‘De afgelopen wedstrijden zijn verlopen zoals ik het wilde,’ stelde hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘We hebben uitstekend kunnen trainen, onder goede omstandigheden. Het trainingskamp in Marbella heeft ons zeker goed gedaan. Ik ben heel tevreden over de laatste weken. We zitten in een goede fase en die fase willen we nu doorzetten.’

FC Utrecht-coach Jean-Paul de Jong kijkt uit naar het duel met Feyenoord. ‘Ik denk dat het een mooi affiche is en een goede wedstrijd voor spelers om zichzelf te meten. Aan ons de taak om slim te zijn en fysiek sterk te blijven. Het is bovendien een wedstrijd tegen een directe concurrent voor plek vier. Bij winst kunnen we op twee punten achterstand komen en worden het nog een paar spannende laatste wedstrijden.’

Vorm
Feyenoord is bezig aan een goede reeks. De formatie van Van Bronckhorst won de laatste vier Eredivisieduels en kan zondag voor het eerst dit seizoen vijf competitiewedstrijden op rij winnen. FC Utrecht won daarentegen slechts één van de laatste vijf Eredivisieduels (W1-G2-V2) en wacht sinds de 5-1 thuisoverwinning op Vitesse op 11 maart op een nieuwe zege.

Historie
De wedstrijd van vandaag is de honderdste ontmoeting tussen Feyenoord en FC Utrecht (in alle competities): W55-G28-V16. Van de laatste 24 officiële duels met de Domstedelingen verloor Feyenoord er slechts één. Vijftien keer werd FC Utrecht verslagen en acht keer moesten beide ploegen het doen met een gelijkspel.

Feyenoord – FC Utrecht
Zondag 15 april om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste ontmoetingen
Thuis
16/04/2017 Feyenoord – FC Utrecht 2-0
24/04/2016 Feyenoord – FC Utrecht 2-1 (TOTO KNVB Beker)
08/08/2015 Feyenoord – FC Utrecht 3-2
24/08/2014 Feyenoord – FC Utrecht 1-2
22/09/2013 Feyenoord – FC Utrecht 1-0

Uit
24/01/2018 FC Utrecht – Feyenoord 1-1
27/11/2016 FC Utrecht – Feyenoord 3-3
28/02/2016 FC Utrecht – Feyenoord 1-2
01/03/2015 FC Utrecht – Feyenoord 0-0
19/01/2014 FC Utrecht – Feyenoord 2-5

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties