''Als speler van Utrecht wist ik ook nooit te winnen in de Kuip''

''Als speler van Utrecht wist ik ook nooit te winnen in de Kuip''

Robin Nelisse debuteerde bij Feyenoord in het betaald voetbal, en speelde later in zijn carrière onder andere voor AZ en FC Utrecht. Die twee ploegen staan beide oog in oog met Feyenoord in de belangrijke week die de Rotterdammers voor de boeg hebben. Zondag strijdt Feyenoord met FC Utrecht om de vierde plaats in de competitie en een week later is AZ de tegenstander in de bekerfinale.

"Feyenoord gaat beide wedstrijden winnen, maar wel nipt", voorspelt Nelisse in gesprek met ELF Voetbal, te beginnen met het duel tegen FC Utrecht. "Ze spelen thuis en voor het eigen publiek willen ze altijd iets extra's laten zien. Het wordt geen 5-0, maar ik schat Feyenoord wel hoger in. Als speler van FC Utrecht wist ik ook nooit te winnen in De Kuip."

Ook in de bekerfinale geeft Nelisse Feyenoord de beste kansen. "AZ heeft een goede ploeg, dat hebben ze dit seizoen meerdere malen laten zien. Maar in topwedstrijden kan Feyenoord net wat extra's geven. Daarnaast spelen ze thuis en heeft de ploeg meer ervaring in de selectie. Al zal het opnieuw geen makkelijke overwinning worden."

Nelisse groeide op in Rotterdam en doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord. Zijn hart ligt dan ook bij de club waar zijn carrière begon. "Met dat gevoel ben ik opgegroeid. Van jongs af aan werd Feyenoord met de paplepel ingegoten. Als geboren Rotterdammer gaat dat zo." Zelf probeert de oud-spits dat gevoel ook door te geven. "Ik ben tegen Excelsior voor het eerst met mijn zoon en dochter gaan kijken bij Feyenoord. Dat hoort toch ook bij de opvoeding."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties