''Als speler van Utrecht wist ik ook nooit te winnen in de Kuip''

vrijdag 13 april 2018 13:04 40.595 keer bekeken 19 reacties Pro Shots

Robin Nelisse debuteerde bij Feyenoord in het betaald voetbal, en speelde later in zijn carrière onder andere voor AZ en FC Utrecht. Die twee ploegen staan beide oog in oog met Feyenoord in de belangrijke week die de Rotterdammers voor de boeg hebben. Zondag strijdt Feyenoord met FC Utrecht om de vierde plaats in de competitie en een week later is AZ de tegenstander in de bekerfinale. 

"Feyenoord gaat beide wedstrijden winnen, maar wel nipt", voorspelt Nelisse in gesprek met ELF Voetbal, te beginnen met het duel tegen FC Utrecht. "Ze spelen thuis en voor het eigen publiek willen ze altijd iets extra's laten zien. Het wordt geen 5-0, maar ik schat Feyenoord wel hoger in. Als speler van FC Utrecht wist ik ook nooit te winnen in De Kuip."

Ook in de bekerfinale geeft Nelisse Feyenoord de beste kansen. "AZ heeft een goede ploeg, dat hebben ze dit seizoen meerdere malen laten zien. Maar in topwedstrijden kan Feyenoord net wat extra's geven. Daarnaast spelen ze thuis en heeft de ploeg meer ervaring in de selectie. Al zal het opnieuw geen makkelijke overwinning worden."

Nelisse groeide op in Rotterdam en doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord. Zijn hart ligt dan ook bij de club waar zijn carrière begon. "Met dat gevoel ben ik opgegroeid. Van jongs af aan werd Feyenoord met de paplepel ingegoten. Als geboren Rotterdammer gaat dat zo." Zelf probeert de oud-spits dat gevoel ook door te geven. "Ik ben tegen Excelsior voor het eerst met mijn zoon en dochter gaan kijken bij Feyenoord. Dat hoort toch ook bij de opvoeding."

Gerelateerd nieuws
19 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 12 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 478 mensen actief, waarvan 169 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved