Hiddink: ''Hij heeft het prachtig gedaan de laatste jaren''

vrijdag 13 april 2018 05:00 70.760 keer bekeken 174 reacties Pro Shots

Nederlandse clubtrainers hebben geen goede naam meer in de voetbalwereld. Na de teleurstellende resultaten van Peter Bosz bij Borussia Dortmund en Frank de Boer bij Crystal Palace, waar hij inmiddels bekend staat als de slechtste Premier League trainer ooit, is de vraag naar Nederlandse trainers klein geworden.

Guus Hiddink denkt dat onder andere Giovanni van Bronckhorst daar wellicht verandering in kan gaan brengen. "Hij heeft als speler al de ervaring in de topcompetities, alleen moet je het dan omzetten in hoe je daar als trainer mee omgaat. Als speler maak je de clubcultuur mee en als trainer bepaal je mede hoe je die cultuur nog kunt versterken.''

"Hij heeft het prachtig gedaan de laatste jaren en moet de beker ook nog even gaan halen. Hij heeft, ook in de moeilijke periode dit jaar, de dekking van zijn club. Het is aan hem om te blijven of misschien de stap te maken naar een mooie club in het buitenland", zo vertelt de oud-bondscoach voor de camera van RTV Rijnmond.

Hiddink is ook een van de eerste voetbal prominenten die wel begrip heeft voor de keuze om een midweeks trainingskamp te organiseren in deze fase van de competitie. "Het is om de sfeer een beetje positiever te maken, het is een voorbereiding op de beker. Dan is het altijd goed om je groep even elders te hebben, om goed te trainen en om even dag en nacht bij elkaar te zijn. Ik zie daar niks negatiefs in."

Gerelateerd nieuws
174 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 44 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66075 leden - Op dit moment zijn 1189 mensen actief, waarvan 242 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved