Feyenoord neemt Tein Troost over van NAC Breda

Feyenoord neemt Tein Troost over van NAC Breda

Tein Troost, keeper van NAC onder 17, maakt aan het einde van dit seizoen de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. De 16-jarige doelman staat bekend als één van de grootste keeperstalenten van Nederland en heeft na lang nadenken gekozen voor een overstap naar de Stadionclub uit Rotterdam.

"In de gesprekken die we met NAC hebben gevoerd spraken ze veel vertrouwen uit in mijn toekomst, dat maakte de keuze nog moeilijker dan hij al was. Het programma dat mij werd aangeboden om me verder te ontwikkelen zat goed in elkaar,'' zegt Troost op de clubwebsite van NAC Breda.

''Ik heb daarom enorm getwijfeld, maar na veel gesprekken met mijn omgeving toch besloten dat ik een kans om bij een club als Feyenoord aan de slag te gaan niet mag laten lopen. Ook zij hebben natuurlijk een goed plan voor mij klaarliggen. Ik wil niet later terugkijken en spijt hebben dat ik een kans zoals deze heb laten lopen. Wellicht kan ik in de toekomst nog eens terugkeren, want mijn liefde voor NAC en Breda blijft groot.''

NAC Breda ontvangt een vergoeding van 70.000 euro uit Rotterdam. Per jaar dat Troost in de jeugdopleiding van NAC keepte ontvangt het 14.000 euro, conform aan de regels van de KNVB. De club is teleurgsteld dat Troost heeft gekozen voor Feyenoord. ''We zijn echt in alle aspecten tot het uiterste gegaan om te zorgen dat hij bij NAC zou blijven.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties