Van Hooijdonk: ''Had daar een nuance in aangebracht''

Van Hooijdonk: ''Had daar een nuance in aangebracht''

Pierre van Hooijdonk noemt Robin van Persie nog steeds een van de beste spelers van de Eredivisie. De oud-Feyenoorder had wel duidelijker gecommuniceerd over de komst van Van Persie in de winter. De Rotterdammers lieten weten dat de spits superfit was, maar hij heeft nog geen volledige wedstrijd kunnen spelen.

Feyenoord had tijdens de komst van Van Persie moeten aangeven dat hij gehaald is als pinchhitter. ''Ik vind, ook naar Robin zelf, dat dat het bericht had moeten zijn toen hij bij Feyenoord kwam. Nog steeds gaan mensen ervan uit dat hij gewoon op termijn 90 minuten kan gaan spelen. Er werd duidelijk gezegd dat Robin super fit was in januari. Had daar een nuance in aangebracht en had gezegd: Robin is onze pinchhitter. Dan was al het extra's een bonus geweest.''

Volgens Van Hooijdonk moet Feyenoord niet met Van Persie starten in de bekerfinale. ''Als hij de bal krijgt in de laatste twintig meter dan is het nog steeds een van de beste van Nederland. Alleen je speelt niet tegen FC Twente, maar tegen AZ. Het middenveld van AZ is veel dynamischer. Als je met Robin begint dan neem je een risico als Gio zijnde. Als Feyenoord geweldig is die dag, dan kan het, maar als je niet je beste dag hebt kom je in de problemen.''

Afgelopen weekend zag Van Hooijdonk Feyenoord goed spelen tegen FC Twente. ''Ik heb wel dingen waarvan ik dacht 'ja, Feyenoord is weer aan de betere hand'. Ik vond de combinatie Toornstra en Jorgensen goed. Toornstra was weer belangrijk. Geweldige assist. Ik heb ook wel genoten van het karakter wat in de ploeg zat. Er stonden een paar jongens op: El Ahmadi en Vilhena gingen er stevig in,'' zegt de oud-Feyenoorder in het praatprogramma FC Rijnmond.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties