''Volgend jaar staat er een team dat meestrijdt om de titel''

''Volgend jaar staat er een team dat meestrijdt om de titel''

Karim El Ahmadi neemt het zondag met Feyenoord op tegen zijn oude club FC Twente. De club uit Enschede heeft het moeilijk in de Eredivisie en dreigt te degraderen, wat El Ahmadi met lede ogen aanziet.

"Het doet pijn om te zien dat het in één keer naar beneden gaat. Ik hoop dat ze het redden en in de Eredivisie blijven", zegt El Ahmadi in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik voel me thuis hier, maar mijn hart ligt ook bij Twente. Dat zijn de twee clubs die mij hebben grootgebracht."

Toch zal El Ahmadi hopen dat zijn oude club ook tegen zijn huidige club geen punten weet te pakken, zeker met het oog op de bekerfinale. "We moeten vertrouwen gaan putten uit de wedstrijden die we tot dan gaan spelen. Daarbij hebben we nog iets om voor te spelen: de play-offs vermijden."

Dat die doelstelling in schril contrast staat met vorig seizoen, beseft de aanvoerder van Feyenoord. "Het is raar, maar je kan op dit moment niks anders. Het is niet realistisch om aan de derde of tweede plaats te denken. Het enige wat we kunnen doen is die vierde plek stevig vasthouden en de bekerfinale winnen. Dat zijn de doelstellingen waar we vol voor gaan deze maand."

In het volgende seizoen heeft El Ahmadi meer vertrouwen. "Mensen hebben kritiek op de aankopen van afgelopen zomer, maar ik denk dat dit echt goede aankopen zijn. Ze hebben alleen pech gehad met blessures. Volgend jaar staat er gewoon een team dat gaat meestrijden om het kampioenschap. Daar ben ik van overtuigd."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties