''Qua voetbalkwaliteit zit hij bij de besten van de Eredivisie''

''Qua voetbalkwaliteit zit hij bij de besten van de Eredivisie''

Net als Feyenoord boekte ook Roda JC afgelopen weekend een goed resultaat. De degradatiekandidaat, voor wie Feyenoord-huurling Simon Gustafson dit seizoen in actie komt, won met 0-3 van Vitesse. De middenvelder was volgens Pierre Vermeulen, oud-speler van zowel Feyenoord als Roda JC, de uitblinker.

"Ik zag hem eindelijk voluit gaan. Voor de eerste keer dit seizoen speelde hij naar zijn capaciteiten", aldus Vermeulen in gesprek met Voetbal International. "Hij kon ook uitblinken, omdat hij twee sterke jongens achter zich op het middenveld had. Dit seizoen stond hij vaak in een meer controlerende rol, maar ik vind dat hij dan toch niet helemaal tot zijn recht komt. Hij moet meer naar voren spelen. Hij kan zoveel creëren, met zijn acties, met zijn steekballen."

Vermeulen vindt Gustafson een goede speler voor Roda, maar durft niet te zeggen of hij het ook bij Feyenoord kan redden. "Als je bij Feyenoord wilt spelen, moet je er bij ons elke week bovenuit steken. Dat heeft hij te weinig gedaan. Ik vond hem vaak te gemakkelijk, te weinig doorslaggevend. Eerder gaf ik hem weinig kans om bij Feyenoord nog in de ploeg te komen, maar na zaterdag sluit ik het toch niet helemaal uit. Maar dan moet hij dit niveau wel de rest van het seizoen doortrekken."

Eric van der Luer, oud-speler van Roda JC en trainer van het beloftenelftal van de club, heeft meer vertrouwen. "Qua pure voetbalkwaliteit zit hij bij de beste tien, vijftien spelers van de Eredivisie. Dat bewees hij tegen Vitesse." Voor Gustafson die stap kan maken, zal hij zich wel moeten ontwikkelen, met name als het gaat om frustraties. "Als het bij hem even niet mee zit, zit het ook meteen écht niet mee. Dan gaat zijn onvrede ten koste van zijn prestatie. Hij moet zich daarin nog zien te verbeteren, dan kan hij die stap omhoog zeker maken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties