Feyenoord 2 wint in De Kuip van NAC Breda 2

Feyenoord 2 heeft in de Reservecompetitie tegen NAC Breda 2 de goede lijn van de laatste wedstrijden doorgetrokken. De ploeg van trainers Roy Makaay en Jan Wouters won dinsdagmiddag in De Kuip met 3-1 van de Brabanders en boekte zo de derde zege op rij.

Het tweede team van NAC Breda toonde zich in de eerste helft uiterst effectief in De Kuip. Bij de eerste kans was het in de 27ste minuut gelijk raak. De Bredanaars profiteerden van wegglijden van centrumverdediger Eric Botteghin, combineerden richting het doel en Jordan van der Gaag haalde de trekker over: 0-1.

De zoon van Excelsior-coach Mitchell van der Gaag vond eerst nog keeper Justin Bijlow op zijn weg, maar in de rebound wipte hij de bal over de doellijn. De schade werd door Feyenoord 2 echter al gauw gerepareerd, want in de 34ste minuut trok Bilal Basaçikoglu de stand gelijk. De buitenspeler scoorde na een knappe onderschepping en opening van Jordy Wehrmann.

In de tweede helft trok Feyenoord 2 het spel direct naar zich toe en werd de tegenstander fel onder druk gezet. Dat resulteerde drie minuten na de pauze in een voorsprong. Emil Hansson maakte het NAC-goalie Karol Niemczycki lastig, waardoor die de bal inleverde bij Joël Zwarts. Voor de spits was het een koud kunstje om de bal daarna in het lege doel te schuiven: 2-1.

Sam Larsson maakte in de 71ste minuut aan alle onzekerheid een einde. De Zweedse buitenspeler benutte een strafschop, verkregen na een overtreding op Basaçikoglu. Larsson liet de doelman kansloos met een loeihard schot in de linkerbovenhoek. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1 en boekte Feyenoord 2 de derde overwinning op rij.

Door die zege komt het team van Makaay en Wouters op dertien punten uit twaalf duels in de Reservecompetitie. Dat is een punt meer dan het totaal van NAC Breda 2, dat nu afzakt naar de achtste plaats. Feyenoord 2 neemt de zevende plaats in.

Scoreverloop (Tweede helft)
27' | 0-1 | Van der Gaag
34' | 1-1 | Basacikoglu
49' | 2-1 | Zwarts
76' | 3-1 | Larsson (penalty)

Opstellingen
Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Lewis, Malacia; Amrabat, Wehrmann, Hansson; Basacikoglu, Zwarts (78’ El Bouchataoui), Larsson.
NAC Breda 2: Gestel; Haemhouts, Brusselers, Meijers, Graag, Niemczycki, Snepvangers, Heijer, Vliet, Reuvers, Klomp.