Kritiek op Vente: ''Blijft toch wel een beetje een jeugdspeler''

Kritiek op Vente: ''Blijft toch wel een beetje een jeugdspeler''

Dylan Vente startte zondag in de basisopstelling van Feyenoord in de wedstrijd tegen Excelsior (5-0 winst). Door de afwezigheid van Nicolai Jørgensen én Robin van Persie kreeg de jonge spits de kans. De 18-jarige Vente wist echter weinig indruk te maken tegen de Kralingers, vindt oud-Feyenoorder Harry van der Laan.

"Toevallig is het centrum een heel sterk gedeelte bij Excelsior en Vente blijft toch ook wel een beetje een jeugdspeler", zegt hij. "Hoe je het ook wendt of keert. Dat zie je aan de manier hoe hij een bal afschermt en hij wordt toch wat vaker van de bal gezet. De intelligentie bij loopacties, dat zie je bij Van Persie en Jørgensen toch anders. Zij weten wat meer tijd en ruimte te creëren."

"Die jongen moet nog heel veel vlees op de botten krijgen", voegt analist Emile Schelvis toe in het RTV Rijnmond-programma FC Rijnmond. "Het beste zou zijn als Feyenoord nog een spits aantrekt en dat Vente een jaar wordt uitgeleend aan een Eredivisie-club."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties