Hiele over toekomst Jones: ''De vraag is: wat wil Feyenoord?''

Hiele over toekomst Jones: ''De vraag is: wat wil Feyenoord?''

Brad Jones was vorig seizoen een van de sterkhouders binnen het kampioensteam van Feyenoord. Dit seizoen verloopt zeer moeizaam voor zowel de doelman als zijn team. Ondanks het mindere seizoen van Jones, maakt hij wel kans op deelname aan het WK in Rusland met Australië.

"Voor zijn periode bij Feyenoord heeft Jones weinig gekeept, dus dan is het verklaarbaar dat hij lange tijd niet is opgeroepen", zegt voormalig Feyenoord-doelman Joop Hiele tegen de NOS. "Met Bert van Marwijk is er nu een bondscoach die zijn mogelijkheden kent."

"Van Marwijk heeft ongetwijfeld met de staf van Feyenoord gesproken over de rol van Jones binnen het team. Vergeet niet dat op een WK iedereen wekenlang dicht op elkaars lip zit. Dan wordt er ook iets anders van keepers gevraagd dan alleen maar een balletje stoppen. Misschien kan Jones met zijn ervaring een bepalende rol spelen in de groep."

Het contract van de 36-jarige Jones bij Feyenoord loopt na dit seizoen nog één seizoen door. "Je moet sowieso altijd reflecteren en analyseren. Zorgen dat je, ook op je 36ste, er het maximale uithaalt. Als Jones in zijn laatste jaar het niveau van vorig seizoen haalt, is er weinig aan de hand", aldus Hiele, die als doelman en keeperstrainer actief was bij Feyenoord.

"Alleen, de vraag is: wat wil Feyenoord? Zijn ze aan het rondkijken voor een nieuwe doelman, zoals je in het geruchtencircuit hoort? Komt Kenneth Vermeer wellicht terug, als Club Brugge de optie tot koop niet licht? Dan laait de strijd opnieuw op. Gaat Vermeer weg? Dan lijkt het mij logisch dat Jones aan zijn contract wordt gehouden. Of Feyenoord moet iets anders in gedachten hebben."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties