De tegenstander: Excelsior op jacht naar clubrecord

De tegenstander: Excelsior op jacht naar clubrecord

Excelsior is na 28 speelronden terug te vinden op een knappe elfde plaats. De club met de laagste begroting in de Eredivisie mag in aanloop naar de ontmoeting met Feyenoord zelfs nog voorzichtig omhoog kijken.

Veilig
Op basis van de begroting had niemand er gek van opgekeken als Excelsior met nog zes wedstrijden te gaan in de Eredivisie ergens in de onderste regionen van de ranglijst was terug te vinden. In werkelijkheid heeft de Rotterdamse club zich daarentegen al officieus ‘veilig’ gespeeld, terwijl de ploeg nog mag dromen van een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Groot compliment
Die situatie zegt veel over de bijzondere prestatie die dit seizoen wordt geleverd in Kralingen. ‘Zeven duels voor het einde veilig zijn, dat verdient een compliment,’ zei trainer Mitchell van der Gaag al in aanloop naar de laatste wedstrijd van Excelsior tegen ADO Den Haag. ‘Maar je kunt geschiedenis schrijven bij deze club en dát besef moet er echt zijn.’

Sterke organisatie
De ontwikkeling die Excelsior doormaakt, is niet los te zien van de inbreng van Van der Gaag zelf. De hand van de trainer is terug te zien in de sterke organisatie van zijn elftal, waarin iedere speler weet wat er van hem wordt verwacht. Het maakt Excelsior een lastig te bespelen ploeg, wat ook terug te zien is aan het relatief lage aantal tegendoelpunten (41).

Nieuwe doelen
Van der Gaag vertelde dat er in de laatste weken van het seizoen nieuwe doelen gesteld mogen worden door Excelsior en heeft zijn zinnen gezet op een plek in de play-offs. De opgave om die te bereiken is er alleen niet makkelijker op geworden nadat de afgelopen thuiswedstrijd tegen directe concurrent ADO Den Haag met 1-2 verloren ging. Het gat met de achtste plaats is daardoor opgelopen tot vier punten.

Clubrecord
Voor Excelsior is er daarmee alle reden om in de laatste weken van het seizoen nog vol gas te geven, te meer omdat de ploeg nog uitzicht heeft op het breken van een bijzonder clubrecord. Indien in de laatste zes wedstrijden van dit seizoen meer dan tien punten worden gepakt, verbetert Excelsior namelijk het eigen puntenrecord uit 1983, toen de club eindigde op 45 punten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties