Jacobs over Vente: ''Zal veel geduld moeten opbrengen''

Jacobs over Vente: ''Zal veel geduld moeten opbrengen''

Dylan Vente kwam deze week met Feyenoord tot een akkoord over een nieuw contract. De jongen spits zal spoedig zijn huidige contract verlengen tot de zomer van 2022. Oud-Feyenoorder Rob Jacobs is benieuwd naar de ontwikkeling van de 18-jarige Vente.

"Het is een talentvolle jongen, die moet je vastleggen", zegt hij in het RUR-programma De Week van Feyenoord. "Het moet nog blijken of hij is de categorie Luc Castaignos valt of dat het een jongen is die meer kan. Van Castaignos dachten we ook allemaal dat het een geweldenaar was, maar hij slaagt nergens."

"Dit ventje (Vente, red.) is een liefhebber en zal zijn weg bij Feyenoord moeten vinden. Ik denk dat dat ventje veel geduld zal moeten opbrengen om ooit basisspeler te worden. Dat is een belangrijk punt, want dat geduld is er dikwijls niet. Veel jongens willen snel scoren en naar het buitenland."

"Vanaf de E1 speelt hij al bij Feyenoord, dan ben je echt iemand die is opgegroeid op Varkenoord", voegt Jan Dirk Stouten toe. "Het mooiste is dat hij dit jaar in de Champions League mocht spelen en zijn doelpunt tegen Sparta in de competitie. Vente moet de kans krijgen om rustig door te groeien, maar een kans krijgen op die positie is best lastig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties