''Robin is de beste die Feyenoord ooit heeft voortgebracht''

vrijdag 30 maart 2018 12:53 44.415 keer bekeken 37 reacties Pro Shots

Zondag neemt Robin van Persie het met Feyenoord op tegen Excelsior, de club waar hij ooit begon met voetballen. Van Persie verruilde de club uit Kralingen op twaalfjarige leeftijd voor Feyenoord. Het had echter niet veel gescheeld of Sparta was destijds zijn nieuwe club geworden, zo is te lezen in een artikel van het AD. 

"Vriendjes van hem spiegelden hem dat voor", vertelt Simon Kelder, destijds directeur van Excelsior. René Hessel, die in de jeugdopleiding van de club drie jaar met Van Persie werkte, vertelt hoe de club dit wist te voorkomen. "Ik seinde snel hoofd jeugdopleidingen Aad Putters in en die stapte naar Simon Kelder. We hadden net een lijntje gelegd met Feyenoord, er was sprake van een samenwerking. Robin was uiteraard vrij om een keuze te maken, maar toen Feyenoord zich meldde koos hij voor Varkenoord."

Excelsior erkende dat de spits voor de Kralingers niet meer te behouden was. Zijn kwaliteiten waren vanaf het eerste moment al duidelijk. "Hij was 5,5 jaar toen hij binnen kwam wandelen. Hij deed een keertje mee en de jeugdtrainers zagen dat hij zo goed was dat hij meteen mocht blijven", aldus Kelder. "Zijn traptechniek, zijn balbehandeling, dat was zoveel beter dan zijn leeftijdsgenoten", voegt Hessel hieraan toe. 

Bij Feyenoord kreeg Van Persie te maken met Martin van der Kooy, toen jeugdtrainer en studiecoördinator bij de club. De spits krijgt vaak het verwijt dat hij altijd een moeilijke speler is geweest. "Toch kan ik me niet herinneren dat we serieuze problemen met Robin hebben gehad", aldus Van der Kooy. "Hij heeft bij ons zijn diploma vmbo gehaald. Toen was hij trots hoor, trakteerde hij een dag later op gebak. Robin was echt een mannetje; liep altijd rechtop, keek over de bal heen. Hij is het beste exponent van de jeugdopleiding dat Feyenoord ooit heeft voortgebracht."

Klik hier voor het volledige artikel.

Gerelateerd nieuws
37 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 18 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66069 leden - Op dit moment zijn 568 mensen actief, waarvan 88 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved