Feyenoord Onder 17 hard onderuit in Eindhoven

Feyenoord Onder 17 heeft donderdagmiddag in Eindhoven ruim verloren van PSV Onder 17. Het werd 5-1 in het voordeel van de Eindhovenaren tegen de talenten van trainer Melvin Boel. Die stand was bij de rust al bereikt.

Beide ploegen zijn in de competitie op jacht op koploper Ajax Onder 17, waardoor de belangen van deze wedstrijd groot waren. Feyenoord Onder 17 begon redelijk aan de wedstrijd en probeerde aan te dringen. Het was echter PSV dat na acht minuten de leiding nam. Een bal die door de thuisploeg het zestienmetergebied in werd geslingerd, veranderde onderweg van richting waardoor deze voor de voeten kwam voor één van de aanvallers.

Ondanks de vroege tegengoal hield Onder 17 het initiatief en kreeg het een goede kans op de gelijkmaker. Toshio Lake kreeg ruimte om uit te halen en zag zijn inzet knap met de voet gekeerd worden door de keeper. Tien minuten na de 1-0 kreeg Onder 17 een nieuwe tik te verwerken. Uit een corner werd de 2-0 achter keeper Joey Koorevaar gewerkt. Ook vlak na deze treffer kreeg Onder 17 een mogelijkheid om een goal te maken. Dit keer was het Splinter de Mooij die een goede kans onbenut liet omdat zijn inzet van de lijn werd gehaald door een veldspeler. Waar Feyenoord twee keer verzuimde om te scoren, toonde PSV vlak erna weer aan hoe efficiënt het was door ook nog de 3-0 te maken.

Door een fout in de verdediging van de Brabanders kwam Onder 17 bijna terug tot 3-1. Een verdediger kopte de bal te hard terug op de keeper waardoor deze doelman alle zeilen moest bijzetten om de bal nog voor de doellijn weg te kunnen werken. Vijf minuten voor de rust kreeg PSV Onder 17 een penalty. Ramon Hendriks leek bij een tackle de bal te spelen, maar de arbiter dacht daar anders over een wees naar de stip. Vanaf elf meter werd het 4-0. De gifbeker van de Rotterdammers bleek hiermee nog niet leeg te zijn, want drie minuten later viel ook de 5-0. Aan deze treffer zat een sterke buitenspellucht.

In de slotminuut van de eerste helft wist het team van Feyenoord Academy toch nog een goal te maken. Crysencio Summerville veroverde de bal op de helft van PSV, dribbelde zelf door tot aan het zestienmetergebied en schoot de bal hoog binnen. Na de pauze probeerde Onder 17 nog iets van de wedstrijd te maken, maar was het niet bij machte om gevaarlijk te worden. Hierdoor gebeurde er niet veel meer in de tweede helft. Boel vond de uitslag geflatteerd. ‘Wij hadden voor de rust ook drie of vier goals kunnen maken en hun laatste twee treffers waren heel zuur. We hebben wel te veel fouten gemaakt die in zulke wedstrijd afgestraft worden. Zij maakten ook fouten, maar bij ons gebeurde het voor de eigen zestien.’

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 5-1