Tapia trefzeker in oefenwedstrijd tegen IJsland

Tapia was in de nacht van dinsdag op woensdag belangrijk voor Peru. Hij opende met een rake kopbal al in de derde minuut de score in de vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland. Die goal werd nog voor rust weggepoetst door de IJslanders, maar na de pauze liep Peru weg naar een 3-1 overwinning. Daardoor tankte het team nog wat vertrouwen op weg naar het WK.

Nicolai Jørgensen kwam niet in actie in de laatste oefeninterland van deze interlandperiode. Waar hij tegen Panama (1-0 zege) nog de volledige wedstrijd speelde, bleef hij dinsdagavond negentig minuten op de bank. Jørgensen zou starten, maar werd kort voor aanvang vervangen door Nicklas Bendtner. De Denen bleven tegen Chili steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Tyrell Malacia heeft met Nederland Onder 20 een 1-3 nederlaag geleden in het vriendschappelijke duel met de leeftijdsgenoten van Tsjechië. De linksback van Feyenoord kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen, toen de Tsjechen al een 1-2 voorsprong hadden.