El Ahmadi, Amrabat en Tapia winnen oefeninterland

Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat hebben vrijdagavond met Marokko Servië verslagen. De Feyenoorders kwamen allebei in actie in de oefeninterland, die met 1-2 werd gewonnen. Renato Tapia won met Peru met 2-0 van Kroatië.

Marokko
El Ahmadi begon als basisspeler aan het duel met Servië en zag Hakim Ziyech en Khalid Boutaib scoren voor Marokko. Dusan Tadic scoorde tegen. Amrabat was in de 83ste minuut de vervanger van El Ahmadi.

Peru
Tapia kwam bij Peru na 84 minuten naar de kant, toen de 2-0 eindstand al op het scorebord stond bij het oefenduel met Kroatië. Peru haalde het eindsignaal niet met elf spelers, want Yoshimar Yotun kreeg in de 75ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Programma
Marokko en Peru spelen tijdens de huidige interlandperiode nog een vriendschappelijke wedstrijd. Komende woensdag is IJsland de tegenstander van Peru, terwijl Marokko het op dinsdag al opneemt tegen Oezbekistan. Op die dag staat er ook een oefeninterland voor Australië (Colombia) en Nederland (Portugal) gepland.

Voor die landen kwamen Brad Jones, Steven Berghuis en Tonny Vilhena vrijdagavond niet in actie. Australië leed een 4-1 nederlaag bij het debuut van bondscoach en oud-Feyenoord-trainer Bert van Marwijk, terwijl Oranje met 0-1 onderuit ging bij de eerste interland onder Ronald Koeman.