Lof voor Vilhena: ''Dat postbodevoetbal is al een stuk minder''

Lof voor Vilhena: ''Dat postbodevoetbal is al een stuk minder''

Tonny Vilhena is bezig aan een sterk seizoen. De middenvelder, die vrijdag werd opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, wist dit seizoen al tien doelpunten te maken. Ook oud-profvoetballer Bart Latuheru is onder de indruk van Vilhena

"De statistieken laten het zien", zegt hij in het RUR-programma De Week van Feyenoord. "Ik vind dat hij een goede ontwikkeling doormaakt. Vorig jaar was er altijd de kritiek dat hij niet scoorde. Als je nu zeven tot acht keer scoort, ben je gewoon van waarde. Hij wint zijn duels."

"Vorig jaar zeiden we al dat hij met zijn fysiek en snelheid naar de Premier League zou moeten kunnen, maar dat hij te weinig scoorde", aldus de oud-speler van onder andere Excelsior, Vitesse en AZ. "Als je dat dan wel gaat doen, ben je waardevol. Zeker voor Feyenoord."

"Ik denk dat hij met zijn handelingssnelheid wel goed genoeg is om in de Premier League te spelen. Al die jongens die van Ajax komen, die nu bij Tottenham Hotspur zitten. Daar twijfelden we eerst ook over. Het zijn jongens die zich daar handhaven, bij ons deden ze het ook goed."

De 23-jarige Vilhena wordt vaak verweten dat hij teveel met de bal loopt. "Dat postbodevoetbal is nu al en stuk minder, als je het over groeien hebt. En scoren én de bal direct verleggen, dat zijn wel twee heel essentiële dingen voor een voetballer", besluit Latuheru.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties