Lof voor Vilhena: ''Dat postbodevoetbal is al een stuk minder''

vrijdag 16 maart 2018 20:15 93.950 keer bekeken 166 reacties Pro Shots

Tonny Vilhena is bezig aan een sterk seizoen. De middenvelder, die vrijdag werd opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, wist dit seizoen al tien doelpunten te maken. Ook oud-profvoetballer Bart Latuheru is onder de indruk van Vilhena

"De statistieken laten het zien", zegt hij in het RUR-programma De Week van Feyenoord. "Ik vind dat hij een goede ontwikkeling doormaakt. Vorig jaar was er altijd de kritiek dat hij niet scoorde. Als je nu zeven tot acht keer scoort, ben je gewoon van waarde. Hij wint zijn duels."

"Vorig jaar zeiden we al dat hij met zijn fysiek en snelheid naar de Premier League zou moeten kunnen, maar dat hij te weinig scoorde", aldus de oud-speler van onder andere Excelsior, Vitesse en AZ. "Als je dat dan wel gaat doen, ben je waardevol. Zeker voor Feyenoord."

"Ik denk dat hij met zijn handelingssnelheid wel goed genoeg is om in de Premier League te spelen. Al die jongens die van Ajax komen, die nu bij Tottenham Hotspur zitten. Daar twijfelden we eerst ook over. Het zijn jongens die zich daar handhaven, bij ons deden ze het ook goed."

De 23-jarige Vilhena wordt vaak verweten dat hij teveel met de bal loopt. "Dat postbodevoetbal is nu al en stuk minder, als je het over groeien hebt. En scoren én de bal direct verleggen, dat zijn wel twee heel essentiële dingen voor een voetballer", besluit Latuheru. 

Gerelateerd nieuws
166 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 75 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1553 mensen actief, waarvan 357 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved