Feyenoord 2 overtuigend langs Cambuur

Feyenoord 2 heeft een belangrijke en dikke overwinning geboekt op SC Cambuur 2. De ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters versloeg de Friezen dinsdagmiddag in De Kuip overtuigend met 6-0. De helft van de productie kwam op naam van Dylan Vente.

De intenties van Feyenoord 2 werden al snel duidelijk tegen SC Cambuur 2, dat de tweede plaats bezet in de Reservecompetitie. De thuisploeg combineerde er in De Kuip op los en kwam via Joël Zwarts en Dylan Vente al snel tot kansen. Doelman Jesse Bertrams bracht redding bij de poging van Zwarts en Vente werd teruggefloten wegens buitenspel.

Twee goals voor rust
Bilal Basaçikoglu had meer geluk. De buitenspeler werd door Sofyan Amrabat de diepte ingestuurd met een splijtende pass en liet Bertrams kansloos: 1-0. Nog voor rust verdubbelde Bart Nieuwkoop de marge. De rechtsback stuurde de bal na een hoekschop van Basaçikoglu met zijn hoofd in het doel.

Vente op schot
Net toen SC Cambuur 2 na rust wat beter in de wedstrijd leek te komen, tilde Vente de stand naar 3-0. De spits haalde in het strafschopgebied de trekker over. Nog voor het uur verstreken was nam Vente ook de 4-0 voor zijn rekening. De bal ging na een handsbal van een Cambuur-speler op de stip en Vente maakte vanaf elf meter geen fout.

Daarmee was het verzet van de Friezen gebroken en kon Feyenoord in het laatste half uur verder uitlopen. Eric Botteghin pikte ook nog zijn doelpunt mee. De verdediger kwam mee op door het centrum en knikte een voorzet van Tapia onder Bertrams door. Het slotakkoord was voor Vente, die na een mooie solo van Amrabat de 6-0 binnentikte.

Door de afgetekende overwinning komt het team van Makaay en Wouters op tien punten uit elf wedstrijden in de Reservecompetitie.

22' | 1-0 | Bilal
42' | 2-0 | Nieuwkoop
54' | 3-0 | Vente
59' | 4-0 | Vente
72' | 5-0 | Botteghin
87' | 6-0 | Vente

Feyenoord 2: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Lewis, Malacia; Amrabat, Wehrmann, Tapia; Basacikoglu, Vente, Zwarts.
SC Cambuur 2: Bertrams, Boutzamar, Toure, Van den Beemt, Claver, Etten, Den Hoedt, Conraad, Van Haaren, Akhamrane, Montsma.