''Toornstra is een speler die zo enorm onderschat is''

''Toornstra is een speler die zo enorm onderschat is''

Jens Toornstra is een belangrijke speler voor Feyenoord. Dat is de mening van Rob Baan, voormalig technisch directeur van de Rotterdamse club. Ook in de competitiewedstrijd tegen AZ (2-1 winst) was hij belangrijk, stelt hij.

"Ik heb vanmiddag naar Toornstra zitten kijken, dat is een speler die zo enorm onderschat is", zegt hij in FC Rijnmond. "Wat voor werk hij voor het team levert... Als we het over 'de toon zetten' hebben, dan is hij een jongen die samen met Karim El Ahmadi de toon zet. Zij jagen de boel af en zetten de tegenstander onder druk."

De afgelopen weken was Toornstra regelmatig bankzitter. Robin van Persie kreeg destijds de voorkeur 'op tien'. "Een fitte Van Persie kan je maar op één plek zetten: in de spits", stelt Baan. "Als je hem achter de spits zet, moet je teveel schuiven op het middenveld om de balans te vinden. Het meeverdedigen en druk zetten kan je van hem niet meer verlangen. De fitheid is bij hem blijkbaar toch een vraagstuk."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties