Onder 15 verslaat FC Utrecht ook in competitie

Feyenoord Onder 15 was zaterdag voor de tweede keer in een week tijd te sterk voor FC Utrecht Onder 15. Shiloh ’t Zand was het goudhaantje met twee doelpunten. De wedstrijdverslagen van de jeugdwedstrijden en reacties van de trainers lees je hieronder.

Doelpuntloos gelijkspel Onder 18 bij FC Den Bosch Onder 19
Feyenoord Onder 18 is in de uitwedstrijd bij FC Den Bosch Onder 18 niet verder gekomen dan een gelijkspel. Ondanks twee levensgrote kansen voor de Rotterdammers bleef het 0-0 in Brabant.

Het begin van de wedstrijd was niet goed voor de ploeg van Jan Gösgens. Binnen tien minuten moest keeper Elber Evora twee keer ingrijpen om een Rotterdamse achterstand te voorkomen. Hierna kwam Onder 18 beter in de wedstrijd en kreeg het een dot van een kans via Ridouan Kasrioui. De aanvaller kon met alle tijd van de wereld alleen op de keeper af en schoot de bal naast.

Na de rust groeide het overwicht van Onder 18 en dat leverde wederom een grote kans op. Lion Kalentjev trok de bal vanaf rechts goed voor, waarna Mohamed Choukoud de bal voor het intikken had. Voor een bijna leeg doel schoot hij de bal tegen de paal.

In de slotfase kwam Onder 18 zelf een keer goed weg. In een scrimmage voor het doel van Evora kreeg Feyenoord de bal maar niet weg, waarna er een inzet van de Brabanders ternauwernood van de lijn werd gehaald door één van de veldspelers. Beide ploegen moesten dus genoegen nemen met een 0-0 eindstand.

‘Op basis van de tweede helft hebben we vandaag meer verdiend’, zegt Gösgens. ‘We blijven maar veel moeite hebben met het maken van doelpunten.’

FC Den Bosch Onder 19 – Feyenoord Onder 18 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 18
Evora, Fetahi (75’ Reboe), Van Wetten (85’ Vlijter), Van Mullem, Leidsman, Buitenhek, Reemst, Heijberg (60’ Kubilinskas), Kalentjev, Choukoud, Kasrioui (45’ Van den Ende).

Nederlaag Feyenoord Onder 16 op bezoek bij AZ
Feyenoord Onder 16 heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AZ Onder 16. De Alkmaarders waren met 2-0 te sterk voor het team van Pieter Schrassert Bert.

Beide ploegen zochten de aanval, waardoor het een open wedstrijd werd. Daarbij wist AZ Onder 16 beter om te gaan de ruimtes die ontstonden en was het iets sterker aan de bal. AZ sloeg in de slotminuut van de eerste helft toe. Feyenoord leed balverlies, de thuisploeg kwam er snel uit en één van de aanvallers verschalkte keeper Rutger Bax.

Onder 16 probeerde in de tweede helft de druk wat op te voeren, maar de thuisploeg ging daar goed mee om. Feyenoord leek wel beter in de wedstrijd te komen, totdat AZ voor de tweede keer toesloeg uit een snelle tegenaanval. Een voorzet van de linkerflank werd niet ver genoeg uitverdedigd door de Rotterdammers, waarna de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen werd geschoten: 2-0.

Met een 3-3-4 formatie gooide Onder 16 alles op alles om terug te komen in de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke corners en voorzetten en een dot van een kans voor Naoufal Bannis. Na een steekbal van Aimé Omgba mocht hij vanaf links alleen op de Alkmaarse doelman af en schoof hij de bal in het zijnet. Daardoor bleef het bij 2-0.

AZ Onder 16 – Feyenoord Onder 16 2-0
39’ 1-0
65’ 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 16
Bax, Van der Sloot, Brugman, Van der Zeeuw, Hartman (65’ Esajas), Knoll, Maas (55’ Valk), Zitman (15’ Omgba), Belarbi (68’ Raphaela), El Karbachi, Bannis (70’ Van der Lubbe).

Feyenoord Onder 15 snel klaar met FC Utrecht
Vier dagen na de overwinning in het bekertoernooi heeft Feyenoord Onder 15 wederom thuis gewonnen van FC Utrecht Onder 15. Na de 2-1 zege van dinsdag werd het nu 2-0 door twee razendsnelle goals van Shiloh ’t Zand.

Al in de eerste minuut was het raak voor de ploeg van Mark Otten. ’t Zand zette druk op de Utrechtse verdediging, veroverde de bal en kon het zelf afmaken. Zes minuten later was het weer raak voor de aanvaller, dit keer uit een prachtige aanval over meerdere schijven. Milan Hokke kon het zelf al afmaken, maar schoof de bal opzij, zodat ’t Zand hem in het lege doel kon lopen.

FC Utrecht was niet bij machte om gevaarlijk te worden. Onder 15 kreeg zelf nog een goede mogelijkheid op de 3-0. Saladin Oulad M’hand wilde tevergeefs nog één speler uitspelen, terwijl hij de trekker al over had kunnen halen.

In de tweede heft ging Utrecht wat meer druk zetten. Het slaagde erin om Feyenoord bij vlagen vast te zetten op eigen helft, maar nog steeds werden er geen kansen gecreëerd. Slechts eenmaal toonde de Rotterdamse defensie een moment van onscherpte bij een snel genomen vrije trap. Die aanval werd echter afgefloten wegens buitenspel.

Aan de andere kant werd het nog twee keer gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. De keeper redde knap op een inzet van Kars van Veldhoven en ook een afstandsschot van Max Christoffel was een prooi voor hem. Otten kon na afloop terugkijken op een goede wedstrijd. ‘In de tweede helft was het hinken op twee gedachten: de voorsprong proberen uit te bouwen of vasthouden. Het is knap dat we vandaag niks hebben weggegeven.’

De wedstrijd eindigde met een mooi lichtpuntje voor aanvaller Tyrell Tearr. Een jaar nadat hij een kruisbandoperatie onderging, zat hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en mocht hij in de slotfase nog invallen. ‘Hij heeft er een jaar keihard voor gewerkt en kende hier en daar ook wat tegenslag. De ploeg heeft vandaag mooi gereageerd op zijn invalbeurt’, zegt Otten.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 2-0
1’ 1-0 ‘t Zand
7’ 2-0 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 15
Bontje, Van Veldhoven (65’ Tearr), Veenvliet, Zouan, Christoffel, Hartjes, Benita (36’ Owusu), Oulad M’hand, Papounidi (68’ Chantre), Hokke, ’t Zand (43’ Matabaro).

Feyenoord Onder 14 thuis onderuit tegen stug De Graafschap
Feyenoord Onder 14 heeft zich op het eigen Varkenoord verslikt in het stug spelende De Graafschap Onder 14. Waar de ploeg van Davey van den Berg beter voetbalde, hadden de jonge Superboeren aan drie kansen genoeg om twee goals te maken. Het werd 0-2 voor de bezoekers.

Onder 14 begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd en liet bij vlagen aardig voetbal zien. Het had alleen moeite om echt grote kansen te creëren. Uit standaardsituaties werd wel twee keer de lat geraakt. Eerst kopte verdediger Lamare Bogarde de bal op de dwarsligger, waarna deze ook geraakt werd door Gio-Renys Felicia met een mooie vrije trap. Vlak voor rust kreeg De Graafschap Onder 14 een goede kans. De spits ontsnapte na een diepe bal aan de verdediging en zag zijn inzet net voorlangs gaan.

Ook in de tweede helft bleef De Graafschap goed gegroepeerd spelen en was het Feyenoord Onder 14 dat naar een gaatje zocht. Toch moest het gevaar wederom uit een stilstaande fase komen. Opnieuw schoot Felicia een vrije trap op de lat. Niet veel later trad er een eeuwenoude voetbalwet in werking: de goal viel aan de andere kant. Na een snelle omschakeling van De Graafschap wist keeper Tjeerd Dekker een eerste schot nog te keren, maar was hij kansloos in de rebound.

Onder 14 was nog nauwelijks van de schrik bekomen of ook de tweede goal van de bezoekers was een feit. De Rotterdamse defensie anticipeerde niet goed op een diepe bal waardoor de spits uit kon breken en de bal daarna langs Dekker schoot. Onder 14 zette aan voor een slotoffensief, maar het speelde iets te gehaast om De Graafschap echt stuk te spelen.

Van den Berg sprak na afloop over een zure nederlaag. ‘Op basis van het spelbeeld is de nederlaag niet terecht, maar het gaat natuurlijk om de doelpunten. Zij hadden maar drie kansen nodig.’

Feyenoord Onder 14 – De Graafschap Onder 14 0-2
41’ 0-1
44’ 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker, Van Tol, Bogarde, Ket, Mohamedhoesein (52’ De Blok), Rais, Lentze, Oetoehganal, Van der Heijden, Ourhris, Felicia.

Goede uitslag maskeert matig spel van Feyenoord Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft de uitwedstrijd tegen de Zeeuwse talenten van JVOZ Onder 13 met 0-4 gewonnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, vond trainer Gaston Taument het spel van zijn ploeg ondermaats tegen de amateurs.

‘De spelers wisten niet dezelfde motivatie op te brengen als tegen een grote club, waardoor het spel Feyenoord-onwaardig was. We namen geen initiatief, waren slordig in de passing en er zat weinig beleving in,’ zegt Taument. Ondanks het matige spel van Onder 13, werd de laag geklasseerde opponent makkelijk verslagen door enkele individuele oplevingen.

Na acht minuten had Ismaël Oulad M’hand een mooie steekpass in huis, waardoor Jaden Slory de openingstreffer kon maken. De tweede goal viel uit een corner. De voorzet van Mike Kleijn werd bij de tweede paal binnengekopt door Jordan Zirkzee.

In de tweede helft werd het spel van Onder 13 iets beter en viel al snel de derde Rotterdamse goal uit een mooie aanval. Na een goede pass van Kleijn en een kapbeweging van Slory werd Zirkzee in staat gesteld om zijn tweede van de middag te maken. Ruim tien minuten later mocht ook Slory zijn tweede doelpunt binnen schieten. Dit keer uit een mooie vooractie van Romano van Beek. JVOZ wist zelf geen grote kansen te creëren.

Ondanks het matige spel van de talenten van Feyenoord Academy werd het qua resultaat een mooie middag. De koploper van de competitie zag namelijk nummer twee Sparta Rotterdam verliezen bij Willem II Onder 13. Hierdoor is het gat met de stadsgenoot nu vijf punten.

JVOZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-4