''Er moet veel meer draagvlak zijn, anders gaat het mis''

zaterdag 10 maart 2018 05:46 70.080 keer bekeken 204 reacties FR12.nl

Voorzitter Wim van Merkensteijn van supportersvereniging FSV De Feijenoorder houdt de ontwikkelingen rondom Feyenoord City in de gaten, maar is zelf geen uitgesproken voor- of tegenstander. Dat geldt niet voor Het Legioen. "Onze achterban is flink verdeeld."

Merkensteijn heeft wel een kanttekening. "We vragen ons af of dit plan het beste is voor Feyenoord. Men is ongerust. Wij voelen die verdeeldheid ook onder de supporters, alleen merken we dat de voorstanders zich maar weinig laten horen,'' zo vertelt de voorzitter van de supportersvereniging aan het Algemeen Dagblad.

Ook laat de onderbouwing van de plannen voor Feyenoord City te wensen over waardoor de onwil onder de supporters toeneemt. "Die oppositie groeit inderdaad en dat zal ook wel zijn weerslag hebben op de financiering van het project. Want welke private investeerder wil er dan nog instappen? En ze gaan er ook vanuit dat Feyenoorders er geld in gaan steken. Hoe groot is de bereidheid om een bijdrage te leveren nu nog? Er moet veel meer draagvlak zijn, anders gaat het mis.’’

Het begin van de oplossing voor de impasse ligt voor de hand. "Organiseer een bijeenkomst, een inloopavond, waar supporters uitleg kunnen krijgen over de plannen. Laat Feyenoord City transparant maken waarmee ze bezig zijn, wat de status is van de financiering, wat de momenten zijn waarop wordt beslist of het haalbaar is. En sta open voor vragen.''

Alhoewel hij niet per se tegen nieuwbouw is, vraagt de voorzitter zich ook af waarom renovatie nooit echt onderzocht is. "Er is nooit bekeken wat een opgeknapte Kuip met dezelfde gebiedsontwikkeling zou opleveren. Ik denk zelfs méér, omdat het bestaande stadion volgens mij veel gunstiger in het gebied ligt dan het nieuwe stadion. Beter bereikbaar in elk geval. Ik denk dat het geen onredelijke vraag is om dit ook nog eens te onderzoeken."

Gerelateerd nieuws
204 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65848 leden - Op dit moment zijn 891 mensen actief, waarvan 191 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved