Nijhuis: "Die strafschop beslist ook nog eens de wedstrijd.”

maandag 5 maart 2018 01:40 130.885 keer bekeken 248 reacties Pro Shots

Feyenoord leverde een wanprestatie tegen NAC door met slecht spel met 2-1 van de promovendus te verliezen. Dat neemt niet weg dat de strafschop die Feyenoord tegen kreeg door iedereen weggelachen wordt. Ook scheidsrechter Bas Nijhuis besefte dat hij door zijn grensrechter in een lastig parket is gebracht.

"Ik liep al de andere kant op en hoorde opeens in mijn ’oortje’: ’Bas, strafschop! Een duw van Jones!’. Ik had het niet gezien en wist ook niet of het klopte wat ik hoorde. Ik wilde het zeker weten, dus liep ik naar mijn assistent. Die gaf aan wat Jones had gedaan en dus kon ik niet anders dan een penalty toekennen en Jones een gele kaart geven."

"Ja, wat moet ik doen? Ik volg op dat moment mijn assistent, omdat ik vertrouwen in hem moet hebben. Maar nu ik de beelden terugzie… Ik zie op beeld dat Umar doorglijdt op de voet van Jones en dat het eigenlijk alleen een reactie is van Jones", zo vertelt Nijhuis aan De Telegraaf.

Als Nijhuis zelf de actie van Jones had gezien, had hij geen strafschop gegeven. "Je weet wat voor type scheidsrechter ik ben…” De scheidsrechter houdt een wrange nasmaak over aan zijn beslissing. "Ja, die strafschop beslist ook nog eens de wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws
248 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 142 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73605 leden - Op dit moment zijn 1055 mensen actief, waarvan 213 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved