Econoom kritisch: ''Domweg omdat het veel te duur is''

Econoom kritisch: ''Domweg omdat het veel te duur is''

De laatste weken is er steeds meer kritiek te lezen op de plannen van Feyenoord City. Econoom Tsjalle van der Burg is kritisch over het mogelijke nieuwe stadion van de Rotterdammers. "Domweg omdat het veel te duur is om het ooit rendabel te krijgen.''

Twee jaar geleden lag er een plan van BAM om De Kuip te renoveren. Dat voorzag in 70.000 toeschouwers en een akoestisch dak. Kosten: zo'n 220 miljoen. "Feyenoord City heeft met 63.000 minder capaciteit en een regendak, géén akoestisch dak dat concerten mogelijk maakt. Maar het is zo'n 260 miljoen euro duurder. Een absurd verschil. Totaal onverantwoord."

"In het plan van BAM is de gebiedsontwikkeling nooit onderzocht,'' vervolgt de Econoom in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Het feit dat dat nooit is onderzocht, en dat het plan stukliep op nog geen twintig miljoen euro, geeft wel aan dat Feyenoord helemaal niet op renovatie van de Kuip zat te wachten."

Feyenoord heeft ervoor gekozen om voor een nieuw stadion te gaan. "Maar dat stadion wordt nu per zitplaats 2,7 keer zo duur als de Arena. Dat kan de bouwers heel veel winst opleveren. En precies daarom zullen de bouwers willen helpen om het te financieren."

Het hoogste spelersbudget van Nederland lijkt met Feyenoord City niet haalbaar. "Een denkfout is dat die clubs stil blijven zitten. Zeker Ajax gaat de komende jaren alleen nog maar groeien. Die hebben een eigen vermogen van 175 miljoen euro en gaan met dat geld investeringen doen die veel geld opleveren, waaronder een grote renovatie van de Arena."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties