''Puur een mentaal verhaal dat ze hier slechter presteren''

''Puur een mentaal verhaal dat ze hier slechter presteren''

Feyenoord won van de laatste negen wedstrijden tegen PSV in De Kuip er maar liefst zeven. De Eindhovenaren hebben het altijd lastig op bezoek in Rotterdam. Volgens oud-Feyenoorder John de Wolf, die in zijn tijd geen competitie duel in Rotterdam heeft verloren van PSV, is het vooral een mentale kwestie.

''Het zijn maar cijfers en die zeggen niks over de volgende wedstrijd. Toch wisten we in mijn tijd als speler al dat PSV anders naar Feyenoord komt dan bijvoorbeeld Ajax, dat in Rotterdam vaak met wat meer branie speelt,'' vertelt De Wolf in gesprek met het Eindhovense Dagblad. ''Het is puur een mentaal verhaal dat ze hier slechter presteren dan elders, denk ik."

Danny Koevermans won in 2009 met PSV van Feyenoord. ''De Kuip is het mooiste stadion van Nederland om in te voetballen. PSV wint er niet vaak, dus elk jaar als Feyenoord-PSV nadert krijg ik weer berichtjes van vrienden en belt er wel een journalist om op die 1-3 terug te blikken. Je kunt vooraf nog zo hard roepen dat je je van de omstandigheden niks moet aantrekken, maar de sfeer is gewoon indrukwekkend. ''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties