Bezorgde Feyenoord-supporters publiceren manifest

Bezorgde Feyenoord-supporters publiceren manifest

Bezorgde Feyenoord-supporters hebben het manifest ‘Het Beste voor Feyenoord & Rotterdam’ geschreven. Hierin geven zij uitdrukking aan hun verontrusting over de stadionplannen van Feyenoord City. Zij roepen direct betrokkenen bij club en gemeente op hun verantwoordelijkheid te nemen.

Breed draagvlak
''Feyenoord verdient het beste plan, realistisch en goed onderbouwd met breed draagvlak binnen het Legioen. En De Kuip met z’n unieke sfeer geef je niet zomaar op. Dat doe je alleen als nieuw echt beter is,'' zo valt te lezen op Stadionopzuid.nl.

Het manifest telt 8 punten
- De toekomst van de club mag niet op het spel worden gezet
- Maak een eerlijke en realistische afweging tussen alternatieven
- Normalisatie is de norm
- Maak alle effecten concreet en inzichtelijk
- Communiceer eerlijk en volledig
- Het ontbreken van een Plan B is amateuristisch
- Van inspanning naar prestaties en garanties
- Voorkom een point of no return

Op Stadionopzuid.nl wordt elk punt toegelicht.

‘Schandaalbank’
Gisteren maakte Feyenoord bekend dat Goldman Sachs aan Feyenoord City een overbruggingskrediet verstrekt van €17,5 miljoen voor de ontwikkeling van een nieuw stadion. De Amerikaanse ‘schandaalbank’ krijgt De Kuip en de exploitatie als onderpand. Het geld wordt o.a. gebruikt voor het inhuren van architecten. De deal met Goldman Sachs is volgens de Stadionopzuid-groep “verontrustend”. “Door geld te lenen met toekomstige cashflow als onderpand, leggen ze hun hoofd in een strop. Als het plan faalt, zijn de gevolgen niet te overzien.”

Verantwoordelijkheid
Het manifest roept bestuurders van club, stadion en amateurs, aandeelhouders en gemeenteraadsleden van Rotterdam op hun verantwoordelijkheid te nemen en het beste na te streven voor Feyenoord en Rotterdam.

Het manifest ‘Het Beste voor Feyenoord & Rotterdam’ is te lezen op Stadionopzuid.nl. Daar bevindt zich ook een uitgebreide bibliotheek met documenten over het project Feyenoord City.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties