MATCHDAY! Feyenoord - PSV

MATCHDAY! Feyenoord - PSV

Feyenoord maakt zich op voor de kraker tegen PSV. De huidige koploper van de Eredivisie komt zondag op bezoek in De Kuip. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zondag alweer voor de derde keer dit seizoen. De competitiewedstrijd in Eindhoven was een prooi voor PSV (1-0), maar in De Kuip bleek Feyenoord in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker met 2-0 te sterk. Sam Larsson en Tonny Vilhena zorgden op 31 januari 2018 voor de doelpunten.

Teamnieuws
Waar Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord behalve de geschorste Bilal Basaçikoglu in elk geval de langer geblesseerden Jeremiah St. Juste en Sam Larsson mist, werd vrijdag duidelijk dat PSV het zondag definitief moet stellen zonder Hirving Lozano. De Mexicaanse sterspeler is voor vier wedstrijden waarvan een voorwaardelijk geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen sc Heerenveen. ‘Dat is voetbal, schorsingen horen erbij’, zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘PSV heeft een ploeg die het verlies van Lozano kan opvangen.’

PSV-trainer Phillip Cocu, die de verwachting uitsprak dat hij in De Kuip wel een beroep kan doen op de licht geblesseerden Luuk de Jong en Marco van Ginkel, deelde de mening van Van Bronckhorst. ‘Ik denk dat iedereen in een seizoen wel eens te maken krijgt met dit soort situaties. We zullen omgaan met de situatie zoals die is. We zetten zondag een sterk team neer, ook zonder Lozano.’

Visie van de trainers
‘Een topwedstrijd tegen PSV in eigen huis, daar hoef je niemand voor op te laden’, stelde Van Bronckhorst. ‘PSV-thuis en daarna de halve finale in het bekertoernooi, daar komt spanning bij kijken. Die spanning en die druk heb je uiteindelijk ook nodig voor zulke wedstrijden. De duels met PSV zijn de laatste jaren altijd mooi geweest. Ik verwacht dat dat zondag ook zo zal zijn.’

‘Vorig jaar waren vond ik mijn ploeg echt onder de indruk van het stadion, de mensen en de sfeer’, vertelde Cocu vrijdag op de persconferentie in Eindhoven. ‘Dat zag ik eerder dit jaar, in het bekertoernooi, al minder. Op diezelfde wijze moeten we de wedstrijd zondag ingaan. Het helpt dat veel spelers al een aantal van dit soort duels gespeeld heeft.’

Vorm
Feyenoord versloeg Heracles Almelo afgelopen zondag in eigen huis met 1-0. Robin van Persie, die voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis startte, kroonde zich tot matchwinner. De ploeg van trainer Van Bronckhorst bezet na 24 speelronden in de Eredivisie de vierde plaats met acht verliespunten meer dan nummer drie AZ.

Bij PSV is het vizier dit seizoen volledig gericht op de titelrace. De formatie van trainer Phillip Cocu ligt op koers voor een kampioenschap, want met nog tien competitiewedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op naaste achtervolger Ajax vijf punten. Afgelopen weekend verspeelde PSV echter dure punten door een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren zijn negen competitieduels op rij ongeslagen.

Historie
Slechts één van de laatste 21 Eredivisiewedstrijden tussen Feyenoord en PSV in De Kuip eindigde in een gelijkspel. Op 11 april 2010 werd het in Eindhoven 0-0. Van de laatste twintig onderlinge Eredivisieontmoetingen in De Kuip werden slechts viermaal de punten gedeeld. In eigen huis verloor Feyenoord bovendien maar één van de laatste zeven Eredivisieduels met PSV. De andere zes wedstrijden werden gewonnen.

Feyenoord – PSV
Zondag 25 februari om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Thuis
31/01/2018 Feyenoord – PSV 2-0 (TOTO KNVB Beker)
26/02/2017 Feyenoord – PSV 2-1
31/07/2016 Feyenoord – PSV 0-1 (Johan Cruijff Schaal)
17/01/2016 Feyenoord – PSV 0-2
22/03/2015 Feyenoord – PSV 2-1

Uit
17/09/2017 PSV – Feyenoord 1-0
18/09/2016 PSV – Feyenoord 0-1
30/08/2015 PSV – Feyenoord 3-1
17/12/2014 PSV – Feyenoord 4-3
13/04/2014 PSV – Feyenoord 0-2

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties