''Misschien is het verwachtingspatroon niet juist geweest''

''Misschien is het verwachtingspatroon niet juist geweest''

Jean-Paul Boëtius start zondag zeer waarschijnlijk weer in de basiself van Feyenoord. De buitenspeler speelde tegen Heracles Almelo een moeizame wedstrijd, maar collega-buitenspelers Sam Larsson en Bilal Basacikoglu zijn nog altijd niet inzetbaar.

"Bij Boëtius heb ik altijd het idee dat de eerste vijf minuten cruciaal zijn voor de rest van zijn wedstrijd", stelt Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond. "Als daarin zijn eerste twee acties mislukken, kan hij zich er niet overheen helpen om zich weer in de wedstrijd te knokken. Als hij wel goed speelt in die beginfase, kan hij een heel goede wedstrijd neerzetten."

"We hebben hem dit seizoen ook een aantal keer zien invallen", vervolgt hij. "Dan viel hij in, ging zijn eerste actie mis en kon je hem eigenlijk al direct weer wisselen omdat je weet dat het niks gaat worden. Je hebt ook spelers, zoals Eljero Elia bij Feyenoord. Hij kon niet goed in de wedstrijd zitten, maar opeens was daar dan een goed moment."

"Misschien is bij Boëtius ook wel het verwachtingspatroon gewoon niet juist geweest", voegt journalist Dennis van Eersel toe in FC Rijnmond. "Hij is de opvolger van Elia, die had dat in zich. Boëtius heeft het in het verleden ook niet zo vaak laten zien als Elia."

Volgens Geert Den Ouden zou de buitenspeler zijn positie eens kunnen wisselen. "In de jeugdopleiding heeft hij altijd aan de rechterkant gespeeld", zegt hij. "Nu blijft hij steeds links staan. Ik zou ook eens zeggen als het niet lukt: ga naar de andere kant."

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties