Feyenoord Onder 15 pakt in extremis punt tegen koploper AZ

In een doordeweekse Eredivisiewedstrijd heeft Feyenoord Onder 15 op het eigen Varkenoord wat fortuinlijk een punt gepakt tegen koploper AZ Onder 15. Diep in de blessuretijd maakte Saladin Oulad M’hand de 1-1 na een zeldzame arbitraire beslissing.

In de derde minuut van de toegevoegde tijd beproefde Shiloh 't Zand zijn geluk door op het doel van AZ te vuren. Zijn poging werd eenvoudig gepakt door de Alkmaarse doelman. De keeper bleef even op de bal liggen, stond op en pakte voor de tweede keer de bal in zijn handen. De scheidsrechter kende daarop een indirecte vrije trap toe op een meter of zeven van het doel.

Hoewel alle spelers van de uitploeg zich hadden geposteerd op de doellijn, wist Oulad M’hand het buitenkansje om te zetten in een doelpunt. Hij tekende daarmee voor de 1-1 eindstand namens Feyenoord Onder 15, dat aardig aan de wedstrijd was begonnen. Het elftal van Mark Otten had controle over het middenveld van AZ, waardoor de uitploeg alleen gevaarlijk kon worden met wat lange ballen.

Druk
Onder 15 wist zelf voetballend enkele keren het zestienmetergebied van AZ te bereiken en kreeg daaruit een goede mogelijkheid. Mimeirhel Benita schoot net voorlangs. In de loop van de tweede helft kreeg de thuisploeg het moeilijker. AZ ging steeds beter voetballen, waardoor de Rotterdammers nauwelijks meer onder de druk uit kwamen.

Na een kort genomen corner was AZ na 45 minuten op voorsprong gekomen. Een van de spelers liep om de drukte heen en schoot de bal langs doelman Sam Pak. De Alkmaarders hielden na de openingsgoal het initiatief en kregen twee goede kansen om het duel te beslissen. Met een bal op de buitenkant van de paal waren ze nog het dichtst bij de 0-2.

Fortuinlijk
Tot de gelijkmaker in de hectische slotfase wist Feyenoord Onder 15 slechts één keer gevaarlijk te worden. Na een diepe bal schoot Benita iets te wild, waardoor zijn inzet hoog naast het zoel zeilde. Na de gelukkig tot stand gekomen 1-1 kon Otten spreken van een fortuinlijk punt. 'Op basis van de eerste helft verdienden we nog iets, maar op basis van de tweede helft helemaal niet meer. Het is knap dat we nog een punt pakken, maar de manier waarop was niet heel mooi.'

Feyenoord Onder 15 – AZ Onder 15 1-1
45' 0-1
70' 1-1 Oulad M’hand