Feyenoord 2 wint voor het eerst in 2018

Feyenoord 2 heeft in de Reservecompetitie maandagmiddag de eerste overwinning van 2018 geboekt. Het tweede team van RKC Waalwijk werd in De Kuip met 3-0 verslagen. Orkun Kökcü, Jaron Vicario en Sofyan Amrabat tekenden voor de doelpunten.

Op de overwinning van de ploeg van coaches Roy Makaay en Jan Wouters viel niets af te dingen. Feyenoord 2 had het betere van het spel en de beste kansen. Zo dwong rechtsback Niels van Wetten RKC-doelman Jordy Deckers met een volley al snel tot een redding en was Emil Hansson in de beginfase gevaarlijk. Ook op zijn schot had Deckers een antwoord.

Na 38 minuten moest Deckers het antwoord schuldig blijven op de intikker van Orkun Kökcü, na terugleggen van Niels Butter. De aanvallende middenvelder zorgde voor een verdiende voorsprong, die een minuut na de pauze verdubbeld werd door spits Jaron Vicario. Eric Botteghin verzorgde de assist met een afgemeten dieptepass.

Kökcü, Vicario, Botteghin en Rodney Huygen lieten na de 2-0 kansen op een derde treffer liggen, maar zagen Sofyan Amrabat de score vanaf elf meter – na een handsbal – alsnog naar 3-0 tillen. Daarmee tekende de middenvelder voor de eindstand en was de eerste overwinning van Feyenoord 2 in dit kalenderjaar een feit.

Feyenoord 2 – RKC Waalwijk 2 3-0