MATCHDAY! Feyenoord - Heracles Almelo

MATCHDAY! Feyenoord - Heracles Almelo

Na de nederlaag tegen Vitesse hoopt Feyenoord zondag thuis tegen Heracles Almelo (aanvang 14:30 uur) te beginnen aan een goede reeks, die ertoe moet leiden dat de ploeg dichter bij nummer drie AZ komt.

Beide ploegen ontmoeten elkaar voor de derde keer dit seizoen. Het team van Giovanni van Bronckhorst versloeg de Almeloërs deze voetbaljaargang al tweemaal: in september voor de competitie (2-4) en kort voor winterstop in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker (3-1).

Teamnieuws
Het is nog onduidelijk of Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps inzetbaar zijn in de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo. St. Juste viel afgelopen zondag in Arnhem uit nadat zijn schouder uit de kom was geschoten. Haps ging in het duel met Vitesse per brancard van het veld na een trap in zijn gezicht. Hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst kan sowieso niet beschikken over linksback Tyrell Malacia (geschorst) en aanvallers Bilal Basaçikoglu (geschorst) en Sam Larsson (hamstringblessure).

Heracles Almelo-trainer John Stegeman kan in De Kuip beroep doen op Jeff Hardeveld (knie) en Dario van den Buijs (lies). Jaroslav Navratil (griep) is een twijfelgeval. Lerin Duarte en Bart van Hintum maken waarschijnlijk komende maandag pas hun rentree in een oefenduel van het tweede elftal. Tim Breukers en Brahim Darri zijn weer beschikbaar na een schorsing.

Visie van de trainers
‘We willen het tij keren na een mindere periode’, sprak Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. ‘We hebben te weinig punten gehaald de laatste weken’, vindt de hoofdtrainer, doelend op de nederlagen bij VVV-Venlo en Vitesse die volgden na overwinningen op respectievelijk PSV en FC Groningen. ‘Die periode willen we nu afsluiten. Een nieuwe periode moet komende zondag beginnen tegen Heracles Almelo.’

‘Feyenoord heeft wat personele problemen, maar thuis tegen Heracles Almelo zijn ze normaal gesproken wel verplicht om te winnen’, sprak Stegeman in aanloop naar het duel van zondag. De hoofdcoach, die deze week aankondigde na dit seizoen te vertrekken bij de Heraclieden, spreekt van een lastig karwei. ‘Maar we gaan er zoals elke wedstrijd vol voor. Voor mij is het na afgelopen week niet moeilijk om me op deze wedstrijd te concentreren. Ik ben niet bezig met andere zaken, dat is ook totaal niet relevant.’

Vorm
Feyenoord wisselde in 2018 tot nu toe goede resultaten tegen PSV (TOTO KNVB Beker) en FC Groningen (Eredivisie) af met competitienederlagen tegen VVV-Venlo en Vitesse. De ploeg van hoofdtrainer Van Bronckhorst bezet de vierde plaats met acht punten achterstand op nummer drie AZ.

Heracles Almelo stond voorafgaand aan deze speelronde op de elfde positie met 27 punten uit 23 wedstrijden. In de vorige speelronde werd Willem II met 1-0 verslagen. Dat was de eerste zege na zes competitieduels zonder overwinning voor de ploeg die dit seizoen in de Eredivisie zelfs nog geen enkele uitoverwinning boekte.

Historie
De datum 14 mei 2017 staat in het geheugen van een hoop Feyenoord-supporters gegrift. Het was de dag dat Feyenoord zich tot landskampioen kroonde door Heracles Almelo in De Kuip met 3-1 te verslaan. Dirk Kuyt werd die dag de grote man met een hattrick. In Almelo zullen ze fijnere herinneringen hebben aan 27 oktober 2013. Op die dag boekten de Heraclieden namelijk de laatste overwinning in De Kuip. Het werd 1-2. Jean-Paul Boëtius, die zondag zijn honderdste Eredivisieduel kan spelen voor Feyenoord, scoorde toen voor de thuisploeg.

Feyenoord – Heracles Almelo
Zondag 18 februari om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Janssen

Laatste ontmoetingen

Thuis
21/12/2017 Feyenoord – Heracles Almelo 3-1 (TOTO KNVB Beker)
14/05/2017 Feyenoord – Heracles Almelo 3-1
06/12/2015 Feyenoord – Heracles Almelo 3-0
18/10/2014 Feyenoord – Heracles Almelo 2-1
27/10/2013 Feyenoord – Heracles Almelo 1-2

Uit
09/09/2017 Heracles Almelo – Feyenoord 2-4
21/08/2016 Heracles Almelo – Feyenoord 0-1
20/04/2016 Heracles Almelo – Feyenoord 2-2
14/02/2015 Heracles Almelo – Feyenoord 2-0
02/04/2014 Heracles Almelo – Feyenoord 1-2

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties