Verbeek snapt dat 'Gio' voorzichtig omgaat met Van Persie

maandag 12 februari 2018 12:52 48.660 keer bekeken 116 reacties Pro Shots

Robin van Persie keerde in de winterse transferwindow terug bij Feyenoord. Sinds zijn terugkeer speelde de routinier vijf keer in Feyenoord 1, maar al die keren als invaller in de slotfase. Gertjan Verbeek, oud-trainer van de Rotterdamse club, snapt dat trainer Giovanni van Bronckhorst erg voorzichtig met Van Persie is.

"FC Twente heeft ook een aantal spelers dat een tijdje uit de running is geweest of in de zandbak niet aan spelen toekwam. Oussama Assaidi bijvoorbeeld, maar ook Mounir El Hamdaoui. Mounir heeft een half jaar niet gespeeld en alleen getraind. In de eerste wedstrijd dat ik hem opstelde, raakte hij direct geblesseerd al kan je natuurlijk niet bewijzen dat dat daar door komt. Je kan nog zo'n zware training maken, een wedstrijd is de zwaarste prikkel die je kan geven."

"Ik heb het gevoel dat er nog meer meespeelt", vult journalist Kees Jansma aan in Studio Voetbal. "Dat is dat Van Bronckhorst en Feyenoord alles richten op het winnen van de beker. Van Persie mag vooral voor die tijd niet geblesseerd raken. Hij moet opgebouwd worden richting die wedstrijd tegen Willem II en daarna de finale."

"Ze willen geen enkel risico met hem lopen. Dat is het gevoel dat ik heb. Als ze de beker winnen, heeft Giovanni in een paar jaar tijd een behoorlijk aantal prijzen gewonnen. Dat is toch merkwaardig", aldus Jansma. "Ze moeten wel uitkijken", voegt Arno Vermeulen toe. "Als ze nog een paar wedstrijden verliezen staan ze achtste. Dat gaat wel heel ver."

Gerelateerd nieuws
116 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66489 leden - Op dit moment zijn 717 mensen actief, waarvan 208 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved