''Het ontbreekt bij Feyenoord aan mentale weerbaarheid''

''Het ontbreekt bij Feyenoord aan mentale weerbaarheid''

Feyenoord is er in Arnhem opnieuw niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnen. Tegen Vitesse ging de formatie van Giovanni van Bronckhorst met 3-1 onderuit. Joop van Daele twijfelt op Radio Rijnmond aan de mentale weerbaarheid van de ploeg.

"Kennelijk hebben tegenslagen zo veel negatieve invloed dit elftal. Dat heeft met mentaliteit te maken", zegt Van Daele, die tussen 1967 en 1977 in het shirt van Feyenoord speelde. "Feyenoord begint goed, maakt een goede 1-0 en heeft een paar goede aanvallen. Dan valt de gelijkmaker en is de grip op de wedstrijd weg. Ze winnen geen duels meer. Het ontbreekt aan mentale weerbaarheid."

Van Daele wijst naar de spelers die in die situtatie als leiders zouden moeten opstaan. "Jones, Van der Heijden, El Ahmadi. Zij staan dan niet op als ervaren spelers." Al langer gaan er dingen bij Feyenoord niet goed. "Er zijn meer spelers die minder goed geworden zijn dan spelers die beter zijn geworden. Ik zie Toornstra niet beter worden, Vilhena niet, Jorgensen niet. En ook die nieuwe jongens, spelen die nou zo goed? Dat ligt aan de spelers zelf, de staf; allemaal zijn ze verantwoordelijk in dit verhaal."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties