Feyenoord Onder 14 sterkste in stadsderby

Feyenoord Onder 14 hield dit weekend de eer hoog voor Feyenoord Academy. De ploeg was het enige team dat dit weekend won binnen de midden- en bovenbouw, waar Onder 19 (afgelast), Onder 17 en Onder 16 (vrij in verband met interlands) niet in actie kwamen. De verslagen van de wedstrijden lees je hieronder.

Feyenoord Onder 18 thuis niet langs AFC
Feyenoord Onder 18 heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AFC Onder 19. In een matige wedstrijd werd het 1-1 tegen de Amsterdammers. ‘Het was niet goed vandaag,’ zei trainer Jan Gösgens na afloop. ‘Het ontbrak aan de juiste beleving dus er had wel een stapje bij gemogen.’

Omdat Onder 18 niet goed voor de dag kwam, werd het geen vermakelijke wedstrijd tegen de amateurclub. In de eerste helft wisten beide partijen geen goede mogelijkheden te creëren. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Xander Buitenhek verspeelde de bal waarna een Amsterdamse aanvaller die diepte werd ingestuurd en kon afronden.

Onder 18 leek wakker geschud te zijn door en tegentreffer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel tien minuten voor tijd uit een voorzet van Roscello Vlijter. De bal bleef wat hangen in het zestienmetergebied waarna Mohamed Choukoud de 1-1 binnen kon schieten. Onder 18 kreeg nog één goede kans op een driepunter. Een van richting veranderd schot van invaller Edon Fetahi kwam op de paal.

Feyenoord Onder 18 – AFC Onder 19 1-1
56’ 0-1
79’ 1-1 Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 18
Beukers, Loshi (70’ Fetahi), Van Wetten, Wong-Si-Kwie, Leidsman (75’ Heijberg), Buitenhek, Kubilinskas (66’ Reemst), Vlijter, Butter, Vicario (80’ Fernandes Pereira), Choukoud (85’ Kalentjev).

Feyenoord Onder 15 deelt punten met sc Heerenveen
Feyenoord Onder 15 is in eigen huis op een gelijkspel blijven steken tegen sc Heerenveen Onder 15. In een matige wedstrijd werd het 1-1 tegen de Friezen.

Onder 15 probeerde met beleid de aanval te zoeken waarbij het aan variatie en creativiteit ontbrak om tot kansen te komen. Achterin had de ploeg van Mark Otten de zaakjes aardig op orde. De bezoekers probeerden Feyenoord wat te laten komen om vervolgens toe te slaan op de counter. Dat lukte één keer waardoor keeper Devin Remie moest optreden. De spits kopte de bal door op een buitenspeler die dus de doelman van de Rotterdammers op zijn weg vond.

Hoewel het spel in de tweede helft niet echt beter werd, kwam Onder 15 wel op voorsprong. Een voorzet van Mimeirhel Benita werd gepromoveerd tot doelpunt door Bienvenue Matabaro. In de slotfase zette sc Heerenveen alles op alles om voor de gelijkmaker te gaan en die viel vlak voor tijd. De naar de spits verhuisde centrale verdediger kon een lange bal opvangen in het zestienmetergebied, draaien en in de touwen schieten.

Otten vond de puntendeling een terecht resultaat. ‘Het was niet zo slim dat hun lange centrale verdediger in duel kwam met onze kleinste speler. Dan hadden we de goal kunnen voorkomen, maar we verdienden niet meer dan een punt.’

Feyenoord Onder 15 – sc Heerenveen Onder 15 1-1
56’ 1-0 Matabaro
67’ 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 15
Remie, Veenvliet, Hartjes, Zouan, Christoffel, Oulad M’hand, Papounidi (48’ Benita), Hokke, Ben-David dos Santos, 't Zand, Matabaro.

Feyenoord Onder 14 de sterkste in stadsderby
Feyenoord Onder 14 heeft de stadsderby op bezoek bij Sparta Onder 14 met 1-2 gewonnen. Keeper Tjeerd Dekker eiste een belangrijke rol voor zich op door vlak voor tijd een strafschop te keren.

Een overwinning van één goal verschil en vlak voor tijd een strafschop tegen. Dat dsoet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar dat was niet het geval. Feyenoord Onder 14 was beter en de thuisclub kwam amper tot kansen. ‘Vandaag was ons veldspel echt goed,’ zegt trainer Davey van den Berg. ‘We wisten elke keer de vrije man te vinden met veel rust in de ploeg.’

Na ruim een kwartier kwam Onder 14 op voorsprong. Gio-Renys Felicia joeg een verdediger op, snoepte hem de bal af en schoot raak. Ondanks het overwicht had Feyenoord Onder 14 moeite met het creëren van echt grote kansen. Alleen Damian Wolff had nog een schietkans, maar hij vond de doelman op zijn weg.

In de slotminuut van de eerste helft viel plotseling de gelijkmaker uit de lucht. De vlugge rechtsbuiten van de thuisploeg werd bereikt met een diepe bal waarna hij binnen het zestienmetergebied werd gevloerd door Henock Ket. De strafschop werd achter doelman Dekker geschoten.

Meteen na de pauze kwam Feyenoord Onder 14 weer op een voorsprong. Na een goede pass van Jamal Ourhris kon Yairo Lentze uithalen. De keeper kon zijn schot niet klemmen waarna de rebound een prooi was voor Wolff. Na de 1-2 kregen de bezoekers twee goede mogelijkheden om het duel te beslissen. Lentze schoot net wat te wild over en een schot richting de kruising van Felicia werd stijlvol gepakt door de keeper.

Vlak voor tijd leek het toch mis te gaan voor de talenten van Van den Berg. Invaller Daniel Lopes Varela gaf binnen het zestienmetergebied zijn tegenstander een lichte duw wat de scheidsrechter genoeg vond voor een tweede Spartaanse penalty. De maker van 1-1 koos dezelfde hoek als bij zijn eerste trap vanaf elf meter en zag zijn inzet gekeerd worden door Dekker.

Sparta Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-2
18’ 0-1 Felicia
35’ 1-1 (penalty)
37’ 1-2 Wolff

Opstelling Feyenoord Onder 14
Dekker, Van Wingerden (57’ Lopes Varela), Bogarde, Ket, De Moes, Rais (52’ Mohamedhoesein), Wolff, Oetoehganal, Lentze, Ourhris, Felicia (50’ Van Tol).

Feyenoord Onder 13 geeft ruime voorsprong uit handen
Feyenoord Onder 13 heeft slechts een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Onder 13. De ploeg van Gaston Taument gaf een 0-3 voorsprong uit handen waardoor het duel eindigde in 3-3.

De wedstrijd kende een bliksemstart voor Onder 13 door twee goals binnen zeven minuten. Uit een corner van Mike Kleijn kon spits Jordan Zirkzee de eerste tegen het net werken. Niet veel later maakte verdediger Rainey Breinburg zonder opzet een prachtgoal. Zijn bedoelde voorzet zeilde namelijk over de keeper heen de verre hoek in.

Het duel leek definitief beslist toen Lugene Clarinda na 25 de derde Rotterdamse treffer maakte. De Haagse keeper liet een vrije trap van Jan Plug los waarna de buitenspeler van dichtbij kon toeslaan.

Toch werd het nog spannend omdat ADO vlak voor en vlak na rust wist te scoren, waardoor de thuisploeg er duidelijk weer de geest in kreeg. Bij de eerste Haagse goal werd de bal in de Rotterdamse achterhoede te kort ingespeeld en de tweede werd ingeleid door slap verdedigend werk na een voorzet.

Na de twee tegenslagen nam Onder 13 het infinitief weer terug in handen en wist het een paar keer gevaarlijk op doel te schieten. De grootste kansen waren voor Ismail Oulad M’Hand die zijn inzet gered zag worden door de keeper en Zirkzee die net naast schoot. In de slotminuut kreeg Onder 13 de deksel op de neus. Wederom werd er niet al te overtuigend verdedigd bij een hoge bal waarna de thuisploeg de 3-3 binnen kon schieten. Uiteraard tot teleurstelling van Taument. ‘Dit mag je natuurlijk nooit meer uit handen geven. Toen ADO wat meer aan begon te dringen, vond ik ons niet thuis geven in de duels.’

ADO Den Haag Onder 13 – Feyenoord Onder 13 3-3
3’ 0-1 Zirkzee
7’ 0-2 Breinburg
25’ 0-3 Klarinda