MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

MATCHDAY! Vitesse - Feyenoord

Feyenoord maakt zich op voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel met de Arnhemmers gaat zondag in GelreDome om 14:30 uur van start. Het duel van zondag is alweer de derde ontmoeting tussen beide ploegen in dit seizoen.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal waren Feyenoord en Vitesse na negentig minuten spelen nog in evenwicht (1-1). In de strafschoppenserie trok Feyenoord alsnog aan het langste eind. De Arnhemmers gingen op 2 december 2017 ook met lege handen naar huis. Toen besliste Nicolai Jørgensen het competitieduel in De Kuip: 1-0.

Teamnieuws
Sam Larsson is er zondag niet bij in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Zweedse aanvaller viel donderdagavond in het thuisduel met FC Groningen uit met een hamstringblessure en ligt er naar verwachting enkele weken uit. ‘Sam is vandaag thuis gebleven om zijn hamstring met ijs te behandelen,’ zei trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Later vandaag of zaterdag zal hij verder onderzocht worden, maar we denken hem wel enkele weken kwijt te zijn.’

Henk Fraser, oud-speler van Feyenoord en de huidige coach van Vitesse, kan niet beschikken over Tim Matavz. De spits kreeg van de KNVB vier duels schorsing opgelegd wegens zijn elleboogstoot in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Luc Castaignos is zijn vervanger. Hij speelde tussen 2010 en 2011 in Feyenoord 1. Arnold Kruiswijk is nog altijd herstellende van een rugblessure.

Visie van de trainers
‘Het belangrijkste is dat wij de punten halen, tegen wie dat dan ook is. Uiteindelijk willen we alleen naar boven kijken, naar AZ,’ aldus Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. De coach bekijkt echter ook de achtervolgers met een schuin oog. ‘Er is een aantal ploegen dat om ons heen staat: PEC Zwolle, FC Utrecht en Vitesse. Die moeten we in de gaten houden, zeker als je tegen ze speelt.’

Fraser denkt er over na enkele wijzigingen door te voeren voor het duel met Feyenoord. ‘Ik kan wel rigoureus te werk gaan na de eerste nederlaag in 2018, maar dat is ook niet mijn aard’, vertelde hij vrijdag na de laatste open training. ‘Ik moet spelers ook vertrouwen geven.'

Vorm
Feyenoord herpakte zich donderdag tegen FC Groningen na de verliespartij in Limburg tegen VVV-Venlo. In De Kuip werden de noorderlingen donderdagavond na rust opzij gezet en met 3-0 verslagen, door doelpunten van Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Robin van Persie.

Vitesse leed diezelfde dag de eerste nederlaag van 2018. In het Kyocera Stadion was ADO Den Haag te sterk. De thuisploeg zegevierde door een goal van Sheraldo Becker in de 53ste minuut. Het was de zesde nederlaag van dit seizoen voor de geel-zwarten.

Historie
In totaal ontving Vitesse Feyenoord 32 keer eerder in de Eredivisie. De Rotterdammers kunnen aardige cijfers overleggen: W12-G14-V6. Van de laatste vijftien ontmoetingen in GelreDome in competitieverband verloor Feyenoord slechts één keer. Vorig seizoen riep Vitesse Feyenoord in Arnhem wel een halt toe in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker: 2-0.

Vitesse - Feyenoord
Zondag 11 februari om 14:30 uur in GelreDome
Scheidsrechter: Higler

Laatste ontmoetingen

Thuis
02/12/2017 Feyenoord – Vitesse 1-0
05/08/2017 Feyenoord – Vitesse 1-1 (Johan Cruijff Schaal)
17/12/2016 Feyenoord – Vitesse 3-1
23/08/2016 Feyenoord – Vitesse 2-0
11/05/2015 Feyenoord – Vitesse 1-4

Uit
23/04/2017 Vitesse – Feyenoord 0-2
26/01/2017 Vitesse – Feyenoord 2-0 (TOTO KNVB Beker)
13/03/2016 Vitesse – Feyenoord 0-2
09/11/2014 Vitesse – Feyenoord 0-0
06/10/2013 Vitesse – Feyenoord 1-2

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties