De tegenstander: Vitesse baalt na domper in Den Haag

De tegenstander: Vitesse baalt na domper in Den Haag

Vitesse kreeg een flinke teleurstelling te verwerken in de laatste wedstrijd voor de ontmoeting in GelreDome met Feyenoord (zondag, 14.30 uur). Donderdagavond bleek ADO Den Haag met 1-0 te sterk voor de Arnhemmers. Het betekende de eerste verliespartij in 2018 voor de formatie van trainer en oud-Feyenoorder Henk Fraser.

Mogelijkheden
Fraser stak zijn teleurstelling donderdagavond na afloop van het duel in het Kyocera Stadion niet onder stoelen of banken. ‘Ik denk dat ADO één kans heeft gehad en die bal ging erin’, beschouwde hij na. ‘Wij kregen ook mogelijkheden, maar als je eindpass niet goed is, kun je niet over kansen praten. Dan praat je dus over mogelijkheden.’

Schorsing
Die mogelijkheden werden onbenut gelaten door onder anderen Luc Castaignos. De spits, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en tussen 2010 en 2011 deel uitmaakte van Feyenoord 1, is de voorlopige vervanger van Tim Matavz. Matavz kreeg vier wedstrijden schorsing opgelegd wegens een elleboogstoot in het duel met SC Heerenveen. Castaignos (gehuurd van Sporting Lissabon) kreeg daardoor weer eens de kans vanaf de aftrap.

Transfer
Naast clubtopscorer Matavz (negen goals) kan Fraser zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord ook geen beroep doen op Milot Rashica. Hij stapte in de winterse transferperiode over naar Werder Bremen. Huurling Charlie Colkett keerde terug naar Chelsea. Tegenover het vertrek van het duo staat de komst van Vyacheslav Karavaev en Roy Beerens. Laatstgenoemde debuteerde tegen ADO Den Haag in de basis voor de geel-zwarten.

Slechte reeks
Met Beerens in de gelederen gaat Vitesse op zoek naar de eerste thuiszege op Feyenoord sinds 2012. Van de laatste vijftien ontmoetingen in GelreDome in competitieverband wonnen de Arnhemmers er slechts één. In totaal ontving Vitesse Feyenoord 32 keer eerder in de Eredivisie: W6-G14-V12. Vorig seizoen riep Vitesse Feyenoord wel een halt toe in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker: 2-0.

Tijdens de twee eerdere confrontaties dit seizoen bleek Feyenoord twee keer te sterk. In het duel om de Johan Cruijff Schaal zegevierde het team van trainer Giovanni van Bronckhorst na strafschoppen (1-1 stand na negentig minuten) en in de competitie met 1-0 door een goal van Nicolai Jørgensen.

Jubileum
Als Vitesse er zondag bij de derde poging dit seizoen wel in slaagt Feyenoord te verslaan, boekt Fraser zijn vijftigste overwinning als coach in de Eredivisie. Vitesse bezet na 22 speelronden de zevende plaats met 34 punten. Feyenoord bezit vijf punten meer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties