Visie ontbreekt: ''Waar is de signatuur van de trainer?''

Visie ontbreekt: ''Waar is de signatuur van de trainer?''

Feyenoord staat momenteel een straatlengte achter op PSV in de competitie. De Rotterdammers presteren niet goed en ook afgelopen weekend werden er punten verspeeld. Dit keer ging de ploeg met 1-0 onderuit tegen VVV-Venlo en moet Feyenoord zelfs uitkijken dat de derde plaats geen onmogelijke opgave gaat worden.

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker, waardoor een vierde prijs in drie jaar mogelijk is voor Van Bronckhorst. ''Die hem op nationaal niveau tot de meest succesvolle Feyenoord-trainer aller tijden zouden maken. Van Bronckhorst presteert statistisch geweldig en is een prima ambassadeur van de club, maar wie zijn ploeg ziet spelen, herkent geen elftal waaraan is gewerkt,'' oordeelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam.

Volgens de journalist ontbreekt het vooral aan een visie in Rotterdam. ''Wat wil het team bij balbezit? Wat is de intentie als de tegenstander de bal heeft? Waar en hoe zet Feyenoord druk? Waar is het positiespel? Kortom, waar is de signatuur van de trainer? Komende zomer staat de club vermoedelijk voor grote veranderingen, met het WK voor de deur en de bijbehorende ambitie van spelers die hopen op een transfer.

''Feyenoord wordt dan gedwongen te bouwen aan een nieuw team,'' vervolgt Krabbendam in Voetbal international. ''De club zal zich moeten gaan afvragen of daarbij nog een coach past die zich heeft bewezen als een uitstekende manager, maar die puur als trainer nog niet wist te overtuigen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties