Kieft kraakt Tapia: ''Hij heeft zoveel fouten gemaakt''

Kieft kraakt Tapia: ''Hij heeft zoveel fouten gemaakt''

Renato Tapia ging de afgelopen jaren anoniem door het leven als speler van Feyenoord, maar is sinds dit seizoen basisspeler in de Kuip. De Peruviaan wisselt goede momenten echter regelmatig af met minder goede momenten. Wim Kieft is niet enthousiast over de 22-jarige Tapia.

"We hebben altijd opgeleid in Nederland, types als Frank de Boer en Ronald Koeman", stelt Kieft. "Dat waren geen geboren verdedigers maar wel geweldige voetballers. In die categorie kan je Tapia misschien ook plaatsen, alleen is hij geen geweldige voetballer. Wat is dan zijn meerwaarde op die plek? Nul. Hij heeft zoveel fouten gemaakt op zulke bepalende momenten."

"Als verdediger moet je instinctief weten dat als een aanvaller samen met jou gaat lopen, dat jij het blok zet zodat de aanvaller valt", vult oud-trainer Aad de Mos aan. "Als je het doelpunt van Gyrano Kerk in de wedstrijd tegen FC Utrecht ziet. Daar laat Tapia zich gewoon omver lopen op het moment dat Kerk een blokje zet. Dat heeft Tapia niet, een echte verdediger wel."

Analist Youri Mulder, die Tapia kent uit zijn periode bij FC Twente, is enthousiaster. "Wat je bij Tapia wel ziet is een ontwikkeling", zegt hij in Rondo. "De laatste maanden is hij wel een vaste waarde geworden. Tegen PSV speelde hij echt een wereldpartij. Dat is wel een wedstrijd die er om gaat."

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties