Ochtendjournaal: Sentimenten mooier dan het spelbeeld

Ochtendjournaal: Sentimenten mooier dan het spelbeeld

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Na de overwinning op ADO Den Haag (3-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant maakt Feyenoord het zichzelf onnodig lastig. “Feyenoord had Het Legioen eerder kunnen geven waar zij al de hele week naar verlangen; Robin van Persie in De Kuip. Het is toch opvallend om te zien dat de rentree van Van Persie in zijn stadion met meer gejuich werd ontvangen dan de ogenschijnlijke publiekswissel van Jorgensen? De Deen staat in de belangstelling van Newcastle United en nam gisteren de tijd om alvast afscheid te nemen van Het Legioen. Voor een nuchtere jongen was Jorgensen opvallend joviaal en toereikend richting het publiek.” “De wedstrijd zelf was flets, slordig en vooral op de helft van de tegenstander wisten de Rotterdammers niet meer wat ze met de bal moesten doen. Af en toe waren er mooie combinaties tussen verschillende trio’s en duo’s. Het was echter niet genoeg om het publiek tevreden te stellen, dat kon alleen Robin van Persie.”

“Focus op de beker”, kopt de Telegraaf. Volgens de ochtendkrant interesseert het niemand uit Het Legioen hoe de wedstrijd tegen ADO verliep, winnen doen ze toch wel. Het enige wat nu nog belangrijk is hoe er tegen koploper PSV gespeeld gaat worden woensdagavond. En niet onbelangrijk: met wie in de spits? “Het optreden van de thuisclub was gisteren in ieder geval tot de slotfase zorgelijk slordig en ontbeerde elke vorm van creativiteit. Alle Feyenoord-aanvallers en middenvelders kwamen naar de bal toe, raakten er ter plekke stapelverliefd op en wilden er zelf mee aan de wandel gaan. Letterlijk bijna, want de snelheid uit de aanvallen was op die momenten gauw verdwenen.” Coach Van Bronckhorst heeft er in ieder geval vertrouwen in voor woensdag en rekent op de steun van het publiek: “Het bekertoernooi staat echt los van de competitie. Het zijn van die avonden in onze eigen Kuip die magisch kunnen zijn”.

“Het voetbal zelf trok negentig minuten lang onooglijk voorbij, als een worsteling, in de tamme sfeer van een verplicht nummertje”, valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Wederom veel aandacht voor de aftocht van Nicolai Jorgensen en de sentimenten eromheen. Het afscheid aan Reinier ‘Beertje’ Kreijermaat sidderde door De Kuip. De terugkeer van de ‘verloren zoon’ Van Persie was mogelijk nog indrukwekkender. Tien minuten kreeg de voormalig wereldster van zijn voormalig ploeggenoot Van Bronckhorst. Een heldenrol tegen PSV is verder weg dan ooit, Van Persie is immers niet wedstrijdfit. “Uiteindelijk gaat het gewoon om presteren”, aldus de spits.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties