''Sluit niet uit dat Van Bronckhorst dit seizoen zelf stopt''

''Sluit niet uit dat Van Bronckhorst dit seizoen zelf stopt''

Giovanni van Bronckhorst wist in zijn eerste drie seizoenen als trainer van Feyenoord drie prijzen te pakken. De oefenmeester won de KNVB Beker, het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal. Dit seizoen verloopt het minder voorspoedig voor Van Bronckhorst's team en staat het halverwege de competitie op de vijfde plaats in de Eredivisie.

"Het hangt heel erg af van hoe dit seizoen eindigt", zegt journalist Dennis van Eersel over de toekomst van Van Bronckhorst bij Feyenoord. "Als Feyenoord de beker wint, zal dat natuurlijk niet alles verbloemen. Als die beker wordt gewonnen zal het ook heel anders zijn dan twee jaar geleden. Destijds was het de eerste prijs in een groot aantal jaar."

"Er is veel veranderd bij Feyenoord", vervolgt de journalist van RTV Rijnmond in FC Rijnmond. "Volledige tevredenheid mag er bij Feyenoord ook niet zijn als ze de beker winnen, maar dan is er nog wel perspectief voor het volgende seizoen."

"Mocht Feyenoord woensdag uit het bekertoernooi vliegen, dan is er geen perspectief meer. Dan kun je je zelfs afvragen of hij het seizoen wel afmaakt", aldus Van Eersel. "Feyenoord moet hem nooit ontslaan. Na de successen moeten ze er alles aan doen zodat hij via de voordeur naar buiten kan. Ik sluit alleen niet uit dat er een fase komt dat hij dit seizoen zelf stopt."

Journalist Sjoerd Mossou trekt de vergelijking met PSV-trainer Phillip Cocu en stelt dat Feyenoord vertrouwen moet houden in Gio. "Cocu werd twee keer kampioen en vorig jaar was het een drama. Iedereen riep dat hij moest vertrekken, wij ook. PSV bewaarde toen de rust en geloofde in hem als vakman. Dat betaalt zich nu uit", aldus Mossou.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties