''Ik kijk als coach heel erg naar die fitheid''

''Ik kijk als coach heel erg naar die fitheid''

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, spreekt Giovanni van Bronckhorst zich uit over zijn wisselbeleid. De trainer kreeg na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht kritiek op het feit dat hij bepaalde spelers te lang op de bank liet zitten.

Zo ook Robin van Persie. De nieuwe aanwinst van de Rotterdammers mocht slechts tien minuten invallen, te kort om het verschil te kunnen maken. "Voor jezelf trainen is iets anders dan wedstrijden spelen", zo legt Van Bronckhorst uit, geciteerd door clubwatcher Dennis van Eersel. "Dat geldt voor Van Persie, maar ook voor Haps, Botteghin en Van der Heijden."

Het laatstgenoemde drietal is na lange blessures weer terug bij de selectie. "Beschikbaar zijn wil niet zeggen dat je ook kan spelen. Er is een risico op nieuwe blessures. Daarom vallen Botteghin en Nieuwkoop niet al vroeg in de tweede helft in. Daarom komt Van Persie pas tien minuten voor tijd. Ik kijk als coach heel erg naar die fitheid, anders doe je alles fout wat je fout kan doen."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties