Van Persie: ''Ik hoop dat ik die mensen blij kan maken''

Van Persie: ''Ik hoop dat ik die mensen blij kan maken''

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord stond in het teken van de terugkeer van Robin van Persie. De spits, die maandag officieel gepresenteerd werd, deed tien minuten mee. Ook hij wist een gelijkspel niet te voorkomen, maar hij hoopt dat Feyenoord snel de weg omhoog weer in kan zetten.

"Het was hartstikke fijn om weer te spelen, dat was veel te lang geleden. En dan ook nog bij m'n eigen club. Ik baal wel van die kans, die had ik er heel graag ingeschoten. Maar ik ben blij om terug te zijn en weer minuten te maken", begint Van Persie in gesprek met FOX Sports.

Dat laatste benadrukt Van Persie in het interview vaak. "Het voelt vertrouwd. Het is een mooie reis geweest, maar ik ben ook erg blij om terug te zijn bij de club waar ik ben opgegroeid en van mijn twaalfde tot 21e gespeeld heb. Ik ben blij met deze kans en ik ga er alles aan doen om er wat moois van te maken."

Van Persie: ''Ik hoop dat ik die mensen blij kan maken''

Een veelgestelde vraag de afgelopen weken is hoe fit de spits is. "Ik voel me echt goed, maar er zit een verschil tussen je goed voelen en veel minuten kunnen maken. Feit is dat ik vijf maanden niet heb gespeeld. We gaan het rustig opbouwen, stapje voor stapje. En in de tussentijd lekker genieten", voegt Van Persie daaraan toe. "Ik ben ooit gaan voetballen omdat ik het zo leuk vond. En dat vind ik nog steeds."

Van Persie beseft dat mensen hoge verwachtingen van zijn terugkeer heben. "Ik begrijp het wel. Ik weet hoe het werkt. Het is een grote club, dan heb je veel meningen. Dat hoort bij topvoetbal. Maar sinds ik hier ben, krijg ik veel positieve reacties. Ik hoop dat ik die mensen - en mezelf - blij kan maken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties