'Gio': ''Mooi hoe Van Persie hier wordt ontvangen''

'Gio': ''Mooi hoe Van Persie hier wordt ontvangen''

Feyenoord treedt vanavond in de Galgenwaard aan tegen FC Utrecht. Dat doet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zonder de geschorste Nicolai Jorgensen. Hij wordt vervangen door Dylan Vente, waar ook Robin van Persie voor het eerst weer op de bank zit bij Feyenoord.

Onder luid applaus van het uitpubliek werd de teruggekeerde Van Persie ontvangen. "Ik hoorde het in de kleedkamer. Het is mooi hoe hij hier wordt ontvangen. Het is een speler die veel heeft betekend - en nog steeds betekent - voor ons voetbal", aldus Van Bronckhorst, die in Oranje nog samen speelde met zijn nieuwe spits. "Ik weet wat hij kan, ook op deze leeftijd nog. De invloed die hij kan hebben op de jongens; het is een mooie transfer."

Of hij vandaag al minuten gaat maken is nog de vraag. "De laatste maanden heeft hij niet veel gespeeld. Hij is fit, maar we gaan hem langzaam brengen. Hij is vandaag mee zodat hij vast bij de groep zit, en misschien dat we hem nog kunnen brengen." De eerste spits is vandaag Dylan Vente. "Hij heeft al een aantal wedstrijden gespeeld en doet het goed. Hij maakt een goede ontwikkeling door, daarom heb ik vertrouwen in hem."

De wedstrijd tegen FC Utrecht is een kans voor de ploeg van Van Bronckhorst om zich te herpakken na de nederlaag in Amsterdam van afgelopen zondag. "We hebben de wedstrijd nabesproken. Als Ajax de bal had stonden we goed, heel compact. Maar in balbezit waren we niet goed." Een maatregel die Van Bronckhorst naar aanleiding van die wedstrijd neemt, is het inbrengen van Sofyan Amrabat. "We weten wat hij kan brengen met zijn power en duelkracht. Daarom staat hij vandaag in de basis."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties