Ochtendjournaal: Gebrek aan zelfkritiek breekt Feyenoord op

Ochtendjournaal: Gebrek aan zelfkritiek breekt Feyenoord op

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Na de nederlaag tegen Ajax (2-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant was het opnieuw een Klassieker van matig niveau. Niet veel meer dan een potje houthakken valt te lezen in de ochtendkrant. Ajax wint voor de tweede keer van Feyenoord dit seizoen en dat is niet meer dan logisch. “Technisch beter, vernuftiger in balbezit, meer snelheid en veel meer bravoure. Dat het spel zo kwaliteitsarm was, moest dus eigenlijk vooral de thuisclub zich aantrekken. De verdienste van Feyenoord? Dat hield het aardig compact, maar het was schrijnend hoe volkomen ideeënloos de ploeg van Van Bronckhorst aan de bal opereerde. De mindset klopte niet. Hoor hoe Toornstra na afloop tevreden was over de eerste helft waarin Feyenoord, dat moest winnen om nog een sprankje hoop op titelprolongatie te mogen koesteren, al de onderliggende, afwachtende partij was.”

‘’Als jager zonder geweer’’, kopt het Algemeen Dagblad vandaag. “Gebrek aan zelfkritiek en realisme begint de club stilaan lelijk op te breken. Drie weken lang had Van Bronckhorst de tijd om minutieus en blessurevrij zijn ploeg voor te bereiden op de kraker, de uitvoering was pover en inspiratieloos. De tactiek van Van Bronckhorst was vooral tegenhouden en hopen op die ene counter. Hetzelfde strijdplan als in de Champions League-wedstrijden, maar nu in de Eredivisie en als ‘jager’ op zijn naaste concurrenten zoals AD Jan de Jong vol trots zei op de nieuwjaarsreceptie.” Enig lichtpuntje bij Feyenoord is de opmars van jongeling Tyrell Malacia, die Neres uit de wedstrijd hield. De linksback was de enige Feyenoorder die besefte wat voor instelling deze wedstrijd nodig had.

“Als momenteel de stemming is bij een club die in de zomer nog verkondigde dat de eerste landstitel sinds 1999 het begin zou zijn van veel moois, gaat het in De Kuip helemaal de verkeerde kant op. Na de nederlaag in de Arena heeft Feyenoord al 22 verliespunten en is de achterstand op koploper PSV al een gapend gat van 17 punten. Feyenoord heeft na gisteren ook niet meer de minst gepasseerde defensie in de Eredivisie. Kortom: de rapen zijn gaar bij Feyenoord, het is te hopen voor de club en Het Legioen dat tegen Utrecht eerherstel wordt behaald na deze wanvertoning.”

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties