Elia over Van Persie: ''Geen tijd voor grappen meer''

Elia over Van Persie: ''Geen tijd voor grappen meer''

Robin van Persie mag zich vanaf maandag weer speler van Feyenoord noemen. De aanvaller tekent dan een contract in de Kuip, waardoor zijn langverwachte terugkeer bij de club waar hij zijn loopbaan begon een feit is. Eljero Elia kijkt uit naar de komst van Van Persie.

De buitenspeler vindt het lastig om Van Persie te vergelijken met Dirk Kuyt. "Ze hebben een heel ander karakter. Dirk is continu met iedereen bezig, een allemansvriend. Op een oprechte manier. Robin is rustiger, directer. Hij mag je of hij mag je niet. En dat zegt hij ook gewoon. Je weet precies wat je aan hem hebt."

Vooral de jonge jongens gaan profiteren, denkt Elia. 'Het geeft toch een ander gevoel, zo'n man erbij. Er is geen tijd meer voor grappen anders krijg je een sarcastische opmerking om je oren. Zo deden Dirk en ik het ook", zegt hij tegenover De Volkskrant. "Moet wel."

"De trainer zit vaak op kantoor, die jongens moeten toch de gym in. Naar een fysio luistert niet iedereen. Naar een Dirk of een Robin wel. Ze kunnen de boel in de kleedkamer ook goed opjutten. En ze kunnen presteren onder druk, dat geeft houvast."

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties