Feyenoord flitsend uit de startblokken

2008-07-12 16:11:34 39.115 keer bekeken 231 reacties Pro Shots FR12.nl

Na een week waarin de spelersgroep werd onderworpen aan pittige trainingen stond dan eindelijk de eerste oefenwedstrijd op het programma. Dit seizoen had Oirschot Vooruit de eer als eerste vereniging aan te mogen treden tegen de nieuwe werkgever van Verbeek, die de opvolger is van de naar de KNVB vertrokken Bert van Marwijk.

Na een week waarin de spelersgroep werd onderworpen aan pittige trainingen stond dan eindelijk de eerste oefenwedstrijd op het programma. Dit seizoen had Oirschot Vooruit de eer als eerste vereniging aan te mogen treden tegen de nieuwe werkgever van Verbeek, die de opvolger is van de naar de KNVB vertrokken Bert van Marwijk.

De wedstrijd werd met speels gemak ruim gewonnen. Na een 1-4 ruststand liep de score na rust op tot 1-9. De nieuwe aankopen Kermit Erasmus Karim El Ahmadi maakten beiden hun officieuze debuut voor de stadionclub, terwijl Tomasson met een lichte blessure, welke hij op de ochtendtraining had opgelopen, gespaard werd. Beide debutanten speelden beiden een helft, waarbij El Ahmadi de eerste helft binnen de lijnen verscheen en Erasmus de tweede helft in actie kwam.

Feyenoord trad in de wedstrijd in beide helften aan met twee verschillende teams, zodat in totaal 22 spelers in actie kwamen. Overeenkomst tussen de beide helften was dat de elftallen in een 4-4-2 opstelling acteerden. Volgens Verbeek moeten hier echter geen conclusies aan worden verbonden. Verbeek: “We speelden tegen amateurs en dus wilde ik snel druk naar voren zetten. Dat kon het beste met twee spitsen. Maar dat zegt nog niets over de competitie”.

In de eerste helft werd de voorhoede gevormd door Makaay en Slory, waarbij de tweede aanzienlijk gevaarlijker was als de eerste. Slory zorgde met zijn snelheid na ruim een half uur voor twee vrijwel identieke doelpunten. Beide malen leverde hij vanaf rechts een perfectie voorzet af op Bruins, die de voorzetten bij de tweede paal promoveerde tot doelpunten. Het betekende voor Feyenoord het derde en het vierde doelpunt na de eerdere doelpunten van De Guzman (kopbal in een leeg doel na een voorzet van Buijs vanaf rechts in de 14e minuut) en Landzaat (19e minuut na een individuele actie)

Twee minuten na het tweede doelpunt van Bruins scoorde Oirschot Vooruit zijn eerste (en na later zou blijken enige) treffer. Oorzaak was een vrije trap vanaf de rechterkant die hoog voor het doel werd voorgegeven. Weifelend optreden van zowel de verdediging als keeper zorgde ervoor dat Sjoerd van der Wal de voorzet kon promoveren tot doelpunt. Dit betekende ook gelijk de laatste treffer van de eerste helft.

Het geheel gewijzigde elftal wat de tweede helft aantrad vergrootte binnen tien minuten de marge tot vijf doelpunten. Eerst was het de van De Graafschap teruggekeerde Biseswar die in de 53e minuut van dichtbij de keeper kon verschalken. Twee minuten later maakte Hofs vanaf de zestien met een fraaie trap in de kruising de 1-6.

Omdat bij Oirschot Vooruit duidelijk de geest uit de fles was en Feyenoord (met het compleet gewijzigde elftal) vol energie op zoek ging naar nog meer doelpunten, speelde de tweede helft zich zo goed als geheel af op de helft van Oirschot Vooruit.

Tussen de 67e en 75e minuut resulteerde het veldspel van Feyenoord voor nog drie doelpunten. In de 67e minuut scoorde de Poolse A-junior zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Feyenoord, in de 69e minuut gevolgd door een streep in de kruising van Biseswar. Dit doelpunt was gelijk de mooiste van heel de wedstrijd. In de 75e minuut volgde dan de laatste goal van de avond, wederom gemaakt door Biseswar na een voorzet van Kermit Erasmus.

Alles bij elkaar was het een geslaagde start van het seizoen. Feyenoord heeft de eerste overwinning op zak (hoewel uitslagen van oefenwedstrijden er natuulijk niets toe doen) en Oirschot Vooruit zal nog jarenlang met veel plezier op deze dag terugkijken. Wij van FR12.nl willen de organisatie bedanken voor deze wedstrijd en wensen ze dit jaar veel succes in de derde klasse.

Scoreverloop
14e minuut 0-1 De Guzman
19e minuut 0-2 Landzaat
21e minuut 0-3 Bruins
29e minuut 0-4 Bruins
31e minuut 1-4 Sjoerd van der Wal
53e minuut 1-5 Biseswar
55e minuut 1-6 Hofs
67e minuut 1-7 Janote
69e minuut 1-8 Biseswar
75e minuut 1-9 Biseswar


Opstelling Feyenoord
Darley (46 Lamprou) Kostas); Buijs (46 Leerdam), Greene (46 Ramsteijn), Bahia (46 Nieveld), Nelom (46 Tiendalli); Landzaat (46 Wijnaldum), El Ahmadi (46 Fer), De Guzman (46 Hofs), Bruins (46 Janote); Slor (46 Biseswar) en Makaay (46 Erasmus)
Gerelateerd nieuws
231 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 0 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 844 mensen actief, waarvan 222 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved