Kieft: ''Voor mij is Van Persie een voorbeeldprof''

Kieft: ''Voor mij is Van Persie een voorbeeldprof''

Robin van Persie keert zo goed als zeker terug bij Feyenoord. De aanvaller gaat een contract tekenen voor anderhalf jaar in De Kuip. Wim Kieft kan niet wachten om Van Persie aan het werk te zien in het shirt van Feyenoord.

''Geweldig, Robin van Persie terug in de Eredivisie, terug bij Feyenoord,'' schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. ''Iemand die echt kan voetballen, die drie keer sneller denkt, die drie keer beter een bal kan raken met zijn linkervoet dan alle andere spelers, bij wie de bal bij de eerste aanname direct goed ligt, die een vrije trap erin kan schieten, een voorzet kan geven en een strafschop kan benutten. Moeten we daar niet blij mee zijn dan?''

''Dat stempel van lastig heb ik trouwens nooit begrepen. Wat voor rare dingen heeft Van Persie in de loop van zijn carrière gedaan dan? Hij heeft eens een vrije trap genomen terwijl Pierre van Hooijdonk die wilde nemen. Is dat zo erg? Op het WK 2014 liep hij voor de wedstrijd eens het veld op omdat hij het vertikte alsmaar met de hele ploeg te wachten op het getreuzel van Arjen Robben. Als aanvoerder stelde hij toen een daad."

''Heb je Van Persie gehoord toen Danny Blind hem vernederde door zijn aanvoerdersband af te pakken en hem vier minuten te laten spelen bij zijn 100e interland? Voor mij is Van Persie een voorbeeldprof, iemand die zo volwassen is dat hij zijn plaats weet. Die komt niet naar Nederland om heibel te maken. Ook niet als hij op de bank zit terwijl Kuyt juist begon te muiten toen Van Bronckhorst hem niet iedere week meer nodig had.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties