Oud-jeugdspeler De Vos: ''Blij dat mijn basis bij Feyenoord ligt''

Oud-jeugdspeler De Vos: ''Blij dat mijn basis bij Feyenoord ligt''

Robbert de Vos vertrok in de zomer van 2015 uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De middenvelder kreeg bij Feyenoord geen profcontract aangeboden en koos voor FC Groningen in de hoop daar zijn doorbraak te beleven. Na bijna drie jaar wacht hij echter nog altijd op zijn officiële debuut.

De afgelopen jaren speelde de momenteel 21-jarige De Vos in het tweede elftal van de Groningse club. “Ik ben het niveau van Jong FC Groningen ontgroeid en een toekomst bij deze club zit er niet meer in. Ik wil elke week op een hoger niveau gaan voetballen. Ik speel nu m’n wedstrijden in de Derde Divisie en ik merk aan de trainingen dat dit onder mijn niveau is. Ik moet een nieuwe uitdaging vinden en het liefst zo snel mogelijk.”

De Vos, die bij Feyenoord onder andere samenspeelde met Bart Nieuwkoop, Gustavo Hamer en Jari Schuurman, kijkt met goede gevoelens terug op zijn tijd in de Rotterdamse jeugdopleiding. “Feyenoord heeft me gemaakt als voetballer en daar heb ik veel profijt van. Bij Groningen gaat het vooral om mentaliteit en strijden. Daar heb ik ook veel van geleerd."

"Het is een feit dat de betere voetballers uit de randstad en het zuiden komen. De basis bij clubs als Feyenoord, Ajax & PSV ligt hoger en daarom ben ik ook blij dat mijn basis bij Feyenoord ligt en ook altijd mee heb kunnen doen met het Nederlands Elftal. Bij Groningen heb ik dingen geleerd, maar het heeft mij niet gemaakt als voetballer”, besluit hij tegenover Goal.com.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties