Malacia over Coolsingel: ''Toen wist ik: daar wil ik ook ooit staan''

donderdag 11 januari 2018 11:31 60.725 keer bekeken 131 reacties Pro Shots

Tyrell Malacia kijkt met een goed gevoel terug op de laatste weken van het jaar 2017. De verdediger maakte zijn debuut in Feyenoord 1, stond enkele wedstrijden achter elkaar in de basiself én maakte een uitstekende indruk op Het Legioen. Voorafgaand aan zijn debuut, in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, was de 18-jarige Malacia niet zenuwachtig.

“De spanning voelde ik heel lang niet”, zegt hij. “Veel spelers die hier zijn opgeleid, hebben dat volgens mij. Dat de Kuip als iets comfortabels voelt, omdat je er al zo lang komt. Maar toen ik in de catacomben stond, naast de spelers van Napoli, voelde ik toch opeens zenuwen. Ik heb niet naar die Italianen gekeken, ik keek strak voor me en dacht voortdurend: ‘Tyrell, het gaat nu echt gebeuren’.”

“In de kleedkamer moest ik overgeven”, vervolgt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Misschien was dat allemaal toch spanning. Ik kwam na de wedstrijd thuis en mijn ouders moesten er om lachen. Je hoort vaak dat je na een belangrijke wedstrijd moeilijk in slaap komt, maar dat viel mee hoor. Ik sliep als een blok.’’

Via de bekende talentendagen kwam Malacia terecht in de Feyenoord-jeugdopleiding. “Ik mocht komen. Ja, dat betekent wel iets voor een jongetje uit Rotterdam-Zuid. Met mijn opa en mijn vader zat ik vaak op de tribune bij wedstrijden. We waren er altijd bij als de Open Dag er in de zomer was, met die helikopter. Toen Feyenoord in mei werd gehuldigd voor de landstitel, stond ook ik op de Coolsingel. Toen wist ik: dáár wil ik ook ooit staan.”

Gerelateerd nieuws
131 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65836 leden - Op dit moment zijn 882 mensen actief, waarvan 226 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved